Lenka Fedorová Rôzne Správy

Týždeň ruskej duchovnej kultúry: V Košiciach vystúpia mladé talenty

Už o niekoľko dní budú môcť Košičania spoznať ruskú duchovnú kultúru. Počas dvoch koncertov sa predstaví viacero mladých talentov.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň ruskej duchovnej kultúry: V Košiciach vystúpia mladé talenty
Zdroj: SND.sk

Už o pár dní, na scéne Štátnej filharmónie Košice, Rusko prehovorí univerzálnym jazykom klasickej hudby. V rámci Týždňa ruskej duchovnej kultúry na Slovensku a tiež pri príležitosti nedávneho Medzinárodného dňa hudby a porozumenia medzi národmi sa ruskí umelci Košičanom predstavia počas 2 dní.

V stredu, 12. októbra sa pod názvom „Russian Opera Stars Gala“ predstavia top sólisti prestížnych ruských operných domov. Alim SHAKH, Oxana SHILOVA, Maria LITKE, Sergej SEMISHKUR, či Boris PINKHASOVICH, to sú držitelia viacerých medzinárodných ocenení a laureáti speváckych súťaží.

Pýšiť sa môžu aj svojím hosťovaním na doskách svetových divadiel ako Paríž, Barcelona, New York, Moskva či Petrohrad. O deň neskôr, vo štvrtok 13. októbra tieto „dni ruského umenia“ v Košiciach budú pokračovať komorným koncertom mladých ruských talentov a laureátov medzinárodných súťaží ako Andrii Telkov (kalvír), Maria Slashchova (violončelo), Oxana Sidhagina, Volodimir Piňalov (trúbka), Pavol Miľukov (husle) a ďalší.

Druhý „Koncert mladých ruských talentov“ je pre záujemcov o ruské klasické umenie zadarmo, stačí len prísť a vychutnať si „posolstvo“ popredných ruských i svetových skladateľov. Koncerty v rámci Týždňa ruskej duchovnej kultúry na Slovensku podporilo aj mesto Košice, mesto Petrohrad, Ministerstvo kultúry Ruskej federácie a Štátna filharmónia Košice.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM