Ondrej Petričko Rôzne

Ulička remesiel v centre Košíc: Tešte sa na remeselníkov aj autorov handmade výrobkov

Ulička remesiel v Košiciach už v piatok poteší návštevníkov modernými ručne vyrábanými produktmi, ale aj tradičnými remeselníckymi výrobkami. Nebudú chýbať tvorivé dielne a súťaže pre deti.

Ilustračný obrázok k článku Ulička remesiel v centre Košíc: Tešte sa na remeselníkov aj autorov handmade výrobkov
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Návštevníkom Uličky remesiel v centre Košíc v piatok predstavia svoje umenie autori moderných handmade produktov, ako aj tradiční remeselníci. Počas programu nazvaného Šikovná ulička v čase od 14.00 do 19.00 hod. nebudú chýbať výrobcovia fujár, prútených košíkov, kraslíc, či krásnej bižutérie.

Nudiť sa nebudú ani deti

„Pre deti je pripravené maľovanie na tvár, tvorivé dielne a rôzne súťaže. Súčasťou podujatia je opäť výmena kníh v čarovnej knižnici a predstavia sa aj psíky z košického útulku,“ uviedla Jana Kopernická, projektová manažérka neziskovej organizácie Košice región umenia a kultúry (KRUK). O správnu zábavu sa postará príjemná hudba a hráči amerického futbalu.

Podujatie Šikovná ulička je súčasťou projektu KRUK s podporou Ministerstvom kultúry SR. Cieľom je zvýšenie kultúrnospolo­čenskej hodnoty Hrnčiarskej ulice v Košiciach a vzbudenie záujmu o existujúce remeslá.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM