Alexandra Kolínská Správy

Únik nebezpečného oxidu na štadióne v Čani: Záchranárov zalarmoval čiarový rozhodca!

Zložky záchrannej služby, ktoré asistovali pri hromadnej intoxikácii oxidom uhoľnatým na zimnom štadióne v obci Čaňa v okrese Košice – okolie, privolal jeden z hokejových rozhodcov.

Ilustračný obrázok k článku Únik nebezpečného oxidu na štadióne v Čani: Záchranárov zalarmoval čiarový rozhodca!
Foto: Rastislav Búgel

„Ako čiarový rozhodca som rozhodoval finálový zápas. Približne minútu a pol pred koncom stretnutia som zrazu stratil orientáciu a potreboval som pomoc,“ uviedol Milan Vida. Ako dodal, približne po desiatich minútach, keď už akútne príznaky otravy nepociťoval, zistil, že na štadióne ostali diváci a niekoľko ďalších ľudí bolo priotrávených.

„Okamžite som zalarmoval záchranné zložky a na základe telefonických pokynov od veliteľa zásahu Hasičského a záchranného zboru som začal organizovať evakuáciu divákov zo zimného štadióna,“ doplnil Vida, ktorý pracuje v Policajnom zbore.

Ako spresnil, organizátori zriadili krízové centrum v blízkej telocvični, kde sa mohli záchranári postarať o intoxikovaných ľudí. „Celú noc som ja, aj moja rodina, ktorá bola tiež na zápase, strávili v nemocnici na pozorovaní,“ uviedol ďalej s tým, že množstvo ľudí vyhľadalo lekársku pomoc individuálne bez pomoci záchranárov. „V nemocnici skončilo napríklad aj celé družstvo Liba Academy,“ poznamenal.

O prípade úniku oxidu uhoľnatého aj o hospitalizácii desiatok ľudí sa viac dočítate v článku Intoxikovaných ľudí hospitalizovali aj v Šaci: Nariadená bola liečba v hyperbarickej komore!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM