Zuzana Vajayová Rôzne

UPJŠ zorganizovala medzinárodnú konferecniu doktorandov a školiteľov

Medzinárodná vedecká doktorandská konferencia, ktorej organizátorom je Katedra anglistiky a amerikanistiky Filozofickej fakulty (FF) Univerzity P. J. Šafárika (UPJŠ)v Košiciach sa uskutoční 5. až 7. mája v priestoroch budovy Rektorátu UPJŠ.

„Ide o jedinečnú udalosť v dejinách UPJŠ a jednu z mála podobných udalostí v dejinách slovenského vysokého školstva, keďže Košice sa stanú fórom doktorandov, školiteľov a odborníkov pôsobiacich v doktorandských programoch v Európe,“ uviedla pre TASR organizátorky konferencie a vedúca Katedry anglistiky a amerikanistiky FF UPJŠ Slávka Tomaščíková.

Školitelia a odborníci prednesú plenárne prednášky a mladí vedeckí pracovníci, ktorí pracujú na dizertačných prácach, budú mať možnosť prezentovať doterajšie výsledky svojej práce na seminároch rozdelených do nasledovných oblastí, akými sú jazykoveda, literárne štúdiá, translatológia, britské a americké štúdiá, rodové štúdiá a kultúra. Každý seminár bude vedený medzinárodným odborníkom v uvedenej oblasti.

„Svoje príspevky budú prezentovať doktorandi z Českej republiky, Francúzska, Maďarska, Poľska, Rumunska, Španielska, Ukrajiny, Veľkej Británie a samozrejme zo Slovenska. Očakávaný celkový počet účastníkov je 85 z trinástich krajín Európy,“ dodala Tomaščíková.

Zdôraznila tiež, že takéto európske zastúpenie má potenciál zviditeľniť v oblasti vedy a výskumu nielen UPJŠ ale aj mesto Košice.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM