Lenka Fedorová Správy

Uvidíme ich rovno z cesty: Ku košickým atrakciám nasmerujú turistov nové tabule

Po novom sa k atraktívnym cieľom dostanú turisti jednoduchšie. Podľa košického župana majú tabule v infraštruktúre cestovného ruchu mimoriadny význam.

Ilustračný obrázok k článku Uvidíme ich rovno z cesty: Ku košickým atrakciám nasmerujú turistov nové tabule
Zdroj: TASR

Koncom minulého roka pribudlo na území Košického kraja 103 zvislých dopravných značiek, tzv. hnedých tabúľ. Osadenie návestného a smerového dopravného značenia má zlepšiť orientáciu k turistickým cieľom na území kraja.

Nové hnedé tabule upozorňujú okrem iných aj na ciele v našom meste a okolí. Patria medzi ne Detská železnica, Botanická záhrada a Vyhliadková veža Hradová v Košiciach, Hrad Slanec a Kúpele Štós.

,,V infraštruktúre cestovného ruchu má toto značenie mimoriadny význam. Hnedé tabule nielen pomáhajú v orientácii turistom, ale veľmi pozitívne ovplyvňujú aj povedomie miestnych obyvateľov, ich vzťah k regionálnym hodnotám a hrdosť na domáce prírodné i historické zaujímavosti. Je to jeden z krokov, ktoré môžeme urobiť smerom k zviditeľneniu našich regionálnych jedinečností,“ skonštatoval predseda KSK Rastislav Trnka.

Ako ďalej uviedol, na ne by mali nadviazať ďalšie aktivity, ktorých výsledkom bude lepší marketing kraja, ktorý na toto územie pritiahne domácich i zahraničných turistov.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM