Alexandra Kolínská Kultúra

V auguste nás čaká akcií viac než dosť: Tento PREHĽAD podujatí vám poradí, kam vyraziť

Leto beží v plnom prúde a ešte zďaleka nekončí. Pred nami je čoskoro august, ktorý bude v Košiciach a okolí bohatý na podujatia. Ak ešte nemáte plány, kam vyrazíte, možno vám pomôže tento šikovný ťahák,

Ilustračný obrázok k článku V auguste nás čaká akcií viac než dosť: Tento PREHĽAD podujatí vám poradí, kam vyraziť
Zdroj: TASR

Koncerty

01.08. Sobota – KING KHAN AND THE SHRINES

Tabačku čaká strhujúci koncert garage-psychedelického-soul big bandu King Khan and The Shrines, v ktorom showmanstvo frontmana dopĺňa netradičná zostava s dychmi a perkusiami a šialenými outfitmi. King Khan v Košiciach zahrá medzi koncertami na vychýrených festivaloch Creepy Teepee a OFF, čo samo o sebe sľubuje veľké veci.
(Tabačka KulturFabrik, 20:00)

07.08. Piatok – KONCERT BLUESOVEJ KAPELY BIG CIGARS

Príďte si vychutnať augustový večer pri koncerte prešovskej bluesovej kapely Big Cigars. Tešiť sa môžete na partiu piatich skvelých muzikantov.
(HalmiCaffe, 19:00)

09.08. Nedeľa – ZAZ & MALALATA

Speváčka a pesničkárka ZAZ, vlastným menom Isabelle Geffroy, sa za pomerne krátky čas stala v hlavnom hudobnom prúde ovládanom anglo-americkou produkciou fenoménom. Už niekoľko rokov je nielen najpopulárnejšou francúzskou speváčkou, ale aj jednou z najúspešnejších francúzskych umelcov vo svete. Získala mnohé zlaté, ale aj platinové a diamantové ocenenia za najpredávanejšie nahrávky. Jej prvý veľký hit Je veux o pohŕdaní konzumnou spoločnosťou má na YouTube už vyše 31 miliónov vzhliadnutí.
(Kasárne Kulturpark, 18:30)

Festivaly

14.08. Piatok – PESNIČKÁRSKY FESTIVAL NA DVORE: IGRICI NA ULICI

Igrici na ulici je prvý ročník pesničkárskeho festivalu, ktorý má ambíciu ponúknuť autentickú atmosféru hrania pod otvorenou oblohou košického Halmiho dvora. Pesničkárstvo a ulica patria k sebe a dotvárajú kolorit letného mesta plného turistov a návštevníkov. Kombinácia pesničkárstva a ulice – to je aj vytváranie komunitného obrazu mesta.
(HalmiCaffe, 15:00)

15.-16.08. Sobota-Nedeľa – KRAJINA HALIGANDA

Stanové mestečko ponúkne počas víkendu obľúbené detské aktivity aj novinky. Nie kvôli samotnej prezentácii programov, ale kvôli spoločnej tvorbe a vzájomnej inšpirácii medzi veľkými umelcami a vedcami a ich malými nasledovníkmi. K osvedčenej hudobnej skúšobni, kde si možno „zadžemovať“ s rôznymi známymi muzikantmi, pribudne praveké archeologické nálezisko, zaužívané divadelné workshopy pod vedením rôznych hercov a režisérov a tiež kuchárska show, kde varia deti.
(Športový areál na Janigovej)

21–23.08. Piatok-Nedeľa – TRAKTOR ROCKFEST 2015

Rockeri, metalisti, pankáči aj všetci ostatní, zbystrite pozornosť! Traktor RockFest poprvý krát vo svojej histórii privíta headlinera spoza hraníc Slovenska. Nebude ním nik iný ako maďarská metalová smršť EKTOMORF, ktorá sa prednedávnom vrátila zo svojho turné v USA.
(Čižatice)

24.-28.08. Pondelok-Piatok – BAŽANT KINEMATOGRAF 2015

Putovný letný filmový festival Bažant Kinematograf o chvíľu štartuje svoju 13. sezónu. Dva tradičné retro autobusy aj tento rok vyrážajú na cestu po celom Slovensku, navštívia 33 miest, vrátane tradičných dvoch letných festivalov Vrbovské vetry a Bažant Pohoda. Program, ktorý nás čaká v Košiciach nájdete TU.
(Kasárne Kulturpark, 21:00)

Párty

07.08. Piatok – VIANOCE V LETE

V spolupráci s tou najlepšou vodkou z ľadového FÍNSKA club IBIZA pripravil šialenú letnú párty pod názvom VIANOCE V LETE! Na vstupe ťa budú čakať 2× sexi santove pomocníčky s wellcome drinkom v podobe vianočného punču. Vianočnú atmosféru umocníme vydekorovaným clubom a výkonným snehostrojom. Nocou ťa hudobne prevedie ostrieľaný Dj CARLOS.
(Ibiza Club, 22:00)

13.08. Štvrtok – LA NOCHE DEL TANGO

Noc tanga, latina, chutných drinkov a výbornej zábavy vás čaká v JAZZe. Od večera Vám pred Jazzom zatancujú žiaci Miguelovej tanečnej školy. Tanečné vystúpenia sa potom presunú v rytme milongy do JAZZ GARDEN, kde vystúpi profi tanečný pár. Milovníci dobrej hudby a tanca si prídu počas horúcej Argentínskej noci na svoje.
(Jazz Club, 21:00)

29.08. Sobota – MEXICKÁ PARTY

Olááá, seňores, seňoritas… LETO 2015 uzavrieme v IBIZE poslednou letnou nocou pikantne v štýle MEXICO! Letnou veselou muzikou ťa Dj Carlos dostane na kolená s dvoma sexi pomocníčkami v sombrerách, ktoré ťa budú počas celej noci osviežovať TEQUILOU! Odmenou pre konzumentov na bare bude lahodný NACHOS so salsou GRATIS!
(Ibiza Club, 22:00)

Workshopy

04.08. Utorok – KREATÍVNE FOTODIELNE

Ako porozumieť svojmu fotoaparátu hravou a zábavnou formou? Ako vytvoriť pekné a zaujímavé fotografie aj s neprofesionálnym vybavením? Ako ozvláštniť svoje fotografie, aby pôsobili čarovne? Naučíte sa na hodinách profesionálnej fotografky, Aleny Rennerovej.
(Výmenník – Štítová, 04.08., 18.08., 25.08. 16:30)

05.08. Streda – KOMUNITNÁ ZÁHRADA KVP

Komunitné záhrady fungujú po celom svete aj v Košiciach, a to na sídlisku KVP. Členovia neformálnej skupiny KZ KVP sa na pravidelných stretnutiach učia starostlivosti o spoločnú záhradu. Aj z vás môže byť zručný záhradkár, neváhajte a pridajte sa k nim.
(Výmenník – Wuppertálska, 05.08., 12.08., 19.08., 26.08. 15:00)

05.08. Streda – GRAFICKÝ ATELIÉR

Účastník Grafických ateliérov sa naučí samostatne pracovať vo Photoshope a dozvie sa najpodstatnejšie fakty z jednotlivých umeleckých období aj o ich predstaviteľoch a tvorbe. Jednotlivé témy na seba nenadväzujú, je možné vybrať si len niektoré z nich.
(Výmenník – Štítová, 05.08., 12.08., 19.08., 26.08. 16:30)

19.08. Streda PLUGIN AUDIO & MUSIC WORKSHOP

OZ Creative Urban Event vás prevedú sériou vzdelávacích workshopov z hudobného priemyslu a audio inžinierstva. Cieľom je vytvoriť fungujúcu platformu pre mladých umelcov a ľudí aktívnych v hudobnom priemysle.
(Výmenník – Brigádnická, 18:00)

Šport

01.08. Sobota – KURZ KANOISTIKY A KAJAKOVANIA

Kurz základov kanoistiky a kajakovania je vhodný najmä pre úplných začiatočníkov. Naučíte sa ako ovládať kajak alebo kanoe, ako bezpečne splavovať nenáročné rieky a dozviete sa taktiež niečo o výbave vodáka. Po absolvovaní kurzu by ste mali byť schopný samostatne splaviť rieku podobnú Hornádu.
(rieka Hornád-Anička, 01.08.-10:00, 05.08.-17:00)

02.08. Nedeľa – SPLAV HORNÁDU

Krátky splav rieky Hornád je vhodný aj pre začiatočníkov a rodiny s deťmi. Splavovať je možné na kanoe alebo kajaku (pre ľudí, ktorí absolvovali kurz kajakovania). Tento termín sa je možné pripojiť ku skupine splavujúcej z Malej Lodiny, čas začiatku je preto orientačný. Minimálny počet osôb na uskutočnenie splavu sú 4.
(Družstevná pri Hornáde, 11:00)

04.08. Utorok – Prípravný zápas: HC KOŠICE – HKM Zvolen

Prípravný zápas slovenskej hokejovej Tipsport Extraligy.
(Steel Aréna, 17:00)

07.08. Piatok – Prípravný zápas: HC KOŠICE – HK Poprad

Prípravný zápas slovenskej hokejovej Tipsport Extraligy.
(Steel Aréna, 17:00)

20.08. Štvrtok – LIGA MAJSTROV: HC KOŠICE – EHC Red Bull Mníchov

Prvý domáci zápas európskej Hokejovej Ligy majstrov.
(Steel Aréna, 18:30)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM