Michal Lendel Správy

V blízkosti Luníka IX rastie nelegálna osada: Kam s neplatičmi z rozbúranej bytovky?

Ďalšia osada na území mesta? Po búraní paneláka v dezolátnom stave na Luníku IX vzniká v jeho okolí kolónia, ktorá láka neprispôsobivých obyvateľov z celých Košíc. Medzi tu žijúcimi ľuďmi sú aj mnohopočetné rodiny s deťmi.

Ilustračný obrázok k článku V blízkosti Luníka IX rastie nelegálna osada: Kam s neplatičmi z rozbúranej bytovky?
Zdroj: TASR

V Košiciach vyrástla ďalšia nelegálna osada, na ktorú poukázal portál cas.sk. Ide o pár chatrčí v blízkosti Luníka IX, ktorý bol len prednedávnom označený britským denníkom Daily Mail za jeden z najväčších slumov na svete.

To, že osada vyrástla v blízkosti neslávne známeho sídliska, nie je náhoda, pretože niektorí z jej obyvateľov tu prišli práve zo spomínanej časti mesta. „Predtým som žila na Luníku u svokry, tú však vysťahovali a nemali sme kam ísť,“ uviedla pani Jolana pre cas.sk. Ako ďalej píše tento portál, chatrč by ihneď obyvatelia osady vymenili za byt. „Žiadne však nie sú voľné, ešte aj teraz idú búrať ďalší panelák,“ dodala matka 10-tich detí pre portál cas.sk.

Spomínaná demolácia bytovky na Hrebendovej ulici v košickej mestskej časti Luník IX rozpútala pred časom hnev miestnych obyvateľov. Z dvoch vchodov 22 a 24 sa museli totiž vysťahovať nájomníci. Tí však tvrdia, že nemajú kam odísť, pričom v jednom vchode žije približne 24 rodín.

„My chceme, ak sa bude tento blok búrať, nech nám dajú nejaké náhradné byty a my začneme platiť aj dlžobu aj svoj nájom. Ale takto s deťmi nemôžeme ísť von na ulicu. Deti mi chodia do školy, do škôlky. A ide zima, kde pôjdeme,“ povedala pani Mirgová, ktorej sa tento problém taktiež dotkol.

košice 24/ webnviny

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM