Webnoviny - Rôzne

V centre Košíc otvorili plážové ihrisko

Vo štvrtok popoludní otvorili v Košiciach na Hlavnej ulici neďaleko Dómu sv. Alžbety ihrisko pre plážový volejbal.

(WEBNOVINY) – Slávnostné uvedenie tohto nového športoviska do prevádzky zrealizovali námestníčka primátora mesta Košice Renáta Lenártová, prezident Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) Ľubor Halanda, riaditeľ kancelárie primátora mesta Košice Martin Petruš, umelecký riaditeľ projektu Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013 Peter Katina a starosta mestskej časti Košice – Staré Mesto Ľubomír Grega.

„Sme radi, že sa v centre Košíc otvára takéto ihrisko, lebo mladým treba umožniť športovať. Toto je cesta, aby získali vzťah ku športu a iba nesedeli doma za počítačmi,“ povedal po otvorení ihriska prezident SVF Ľubor Halanda.

Slávnostné otvorenie ihriska s rozmermi 10×20m ozdobil beachvolejbalový zápas osobností, v ktorom svoje schopnosti predviedli riaditeľ Kancelárie primátora mesta Košice Martin Petruš, prezident SVF Ľubor Halanda, starosta mestskej časti Košice – Staré Mesto Ľubomír Grega a slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Miroslava Kuciaková a Zuzana Šajmovičová.

Na akcii sa zúčastnilo kompletné reprezentačné družstvo mužov Slovenska, ktoré sa v Košiciach v Steel Aréne pripravuje na víkendové zápasy záverečného kola základnej fázy Európskej ligy proti Turecku a budúcotýždňový finálový turnaj tejto prestížnej súťaže.

Zľava: Ľubor Halanda, prezident Slovenskej volejbalovej federácie a námestníčka primátora mesta Košice Renáta Lenártová strihajú pásku počas slávnostného otvorenia volejbalového ihriska pri Dóme sv. Alžbety. Košice, 7. júl 2011.Foto: SITA/Ivan Fleischer

„Už dva roky sme sa snažili prísť hrať do Košíc, vždy nám to na niečom stroskotalo. Teraz, aj vďaka iniciatíve generálneho manažéra Steel Arény Igora Havrilu, sa nám to konečne podarilo. Mali sme technické problémy s ukotvením tyčí na sieť. Nakoniec sa to vyriešilo výrobou dve a pol tony vážiacej kovovej platne, ktorá udrží tyče. Veríme, že sa do Košíc vrátime častejšie a fanúšik vo východoslovenskej metropole si po hokeji, basketbale a hádzanej nájde cestu aj na volejbal,“ uviedol Ľubor Halanda.

"Veľmi sa teším, že budeme hrať v Steel Aréne. Verím, že diváci nás prídu podporiť a že nám pomôžu dosiahnuť náš cieľ, ktorým je prvenstvo v Európskej lige,“ pridal sa zastupujúci kapitán slovenskej reprezentácie Tomáš Kmeť a pokračoval.

Foto: SITA/Ivan Fleischer"Máme už za sebou prvé tréningy v hale. S prostredím aj povrchom, na ktorom sa bude hrať, sme veľmi spokojní. Trochu nám prekáža osvetlenie, ale to sa vraj dá vyriešiť. My sme odhodlaní zabojovať o prvenstvo a šancu zahrať si v kvalifikácii o postup do svetovej ligy.“ Jeho slová potvrdil aj taliansky tréner slovenskej mužskej reprezentácie Emanuele Zanini.

„Som v Košiciach prvýkrát a musím povedať, že mesto, najmä jeho historické centrum, sa mi veľmi páči. Dóm svätej Alžbety a divadlo sú skutočnými dominantami. My sme však prišli predovšetkým naplniť náš cieľ a tým je prvenstvo v Európskej lige. Víkendové zápasy proti Turecku budú akýmsi testom našej pripravenosti na budúcotýždňový finálový turnaj. Určite chceme urobiť rozhodujúci krok medzi volejbalovú špičku. Máme pred súpermi rešpekt, ale z ambícií nezľavujeme,“ naznačil smelé ciele kormidelník slovenského tímu Emanuele Zanini.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM