Lenka Fedorová Správy

V centre Košíc pribudnú fitnes prvky aj viac zelene: Chystá sa viacero zmien

Viac zelene i lepšie podmienky pre život má priniesť aktuálny projekt na Kuzmányho. Prečítajte si podrobnejšie informácie.

Ilustračný obrázok k článku V centre Košíc pribudnú fitnes prvky aj viac zelene: Chystá sa viacero zmien
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Oprava kompozície zelene, ozdravenie existujúceho porastu zelene, výsadba novej zelene i osadenie mestského mobiliáru. To všetko a ešte viac je v pláne na košickom sídlisku Kuzmányho.

Viac zelene

Ako košický magistrát informuje na svojom webe, projekt, ktorý v týchto dňoch štartuje, je riešený za účelom revitalizácie existujúcich plôch otvoreného priestranstva medzi Námestím Laca Novomeského a ulicami Magurská a Branisková.

,,Sadovnícke úpravy budú predstavovať výsadbu nových stromov, krov, záhonov a takisto založenie a obnovu trávnika na riešenej ploche," približuje magistrát.

Okrem spomínaných úprav budú podľa magistrátu obnovené existujúce pevné plochy, chodníky a pribudnú aj fitnes prvky a mestský mobiliár.

Chcú zlepšiť kvalitu života

Ako ďalej magistrát informuje, celkové náklady projektu sú vyčíslené na 146 733,15 eur. Podobne ako iné projekty, aj tento je z 85% spolufinancovaný z eurofondov a desiatimi percentami zo štátneho rozpočtu. Podľa uverejnených informácií je jeho ukončenie naplánované na apríl budúceho roku.

Ako zo zverejnených informácií vyplýva, zámerom navrhovanej regenerácie je tak najmä zlepšiť kvalitu života obyvateľov sídliska.,,Účelom plánovanej regenerácie je zvýšiť funkčnú, technickú, hygienickú, ekostabilizačnú, estetickú a environmentálnu hodnotu riešeného priestranstva," uvádza sa na záver v správe.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM