Webnoviny - Rôzne

V dvoch okresoch v Košickom kraji zakázali školské akcie

Žiadne školské hromadné akcie sa nebudú konať od 14. februára až do odvolania na stredných školách a v školských zariadeniach v okresoch Košice a Košice - okolie.

(WEBNOVINY) Ako dnes informovala hovorkyňa Košického samosprávneho kraja (KSK) Zuzana Bobríková, vedúci odboru školstva samosprávneho kraja Štefan Kandráč požiadal riaditeľov škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti regionálnej samosprávy o rešpektovanie tohto rozhodnutia, ktoré je výsledkom zasadnutia protiepidemickej komisie pri Regionálnom úrade verejného zdravotníctva v Košiciach. Zrušenie hromadných akcií by malo zabrániť ďalšiemu šíreniu chorobnosti.

Situácia na stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK je relatívne pokojná. Pre zvýšenú chorobnosť je od 14. do 18. februára zatvorené Gymnázium v Rožňave, od 16. do 18. februára bude prerušené vyučovanie v dvoch školách – SOŠ poľnohospodárskej a služieb na vidieku v Košiciach a Obchodnej akadémii Michalovce. V závere minulého týždňa bolo zatvorených šesť škôl – Stredná odborná škola vinársko-ovocinárska Viničky, Stredná zdravotnícka škola Michalovce, SOŠ Veľké Kapušany, SOŠ Kráľovský Chlmec, SOŠ Strážske, Škola úžitkového výtvarníctva Košice.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM