Petra Janigová Basketbal

V Koniarni všetko po starom, Košice vyhrali o 30 bodov

Ani v treťom spoločnom meraní síl majstra a vicemajstra v tejto sezóne sa meno víťaza nezmenilo. Po náročnom zápase a cestovaní z Ruska, prehrali Ružomberčanky s Košicami o tridsať bodov - 55:85.

Košice išli do vedenia hneď prvým košom aktívnej Vieruovej a od tohto momentu už zápas zo svojich rúk nepustili. Na víťaznú cestu sa Dobrí Anjeli nasmerovali v druhej minúte, tri razy našli ružomberský kôš a razom bolo 0:6. Domáci tím si strelecký účet otvoril až po troch minútach zásluhou Brezániovej, ktorá znížila na 2:6. Ružomberok však hral na vlastnej palubovke druhé husle a v tomto zápase sa musel na svojho súpera iba doťahovať. A to sa basketbalistkám MBK darilo iba prvú štvrtinu, keď ešte s Košičankami ako tak držali krok. Ruža sa v úvode dokonca niekoľkokrát priblížila aj na dva body, čo bol najtesnejší rozdiel v celom zápase. Už po prvej štvrtine strácal domáci tím na Košice osem bodov a tento náskok v druhej časti hry narástol ešte výraznejšie. Po dvojke Tetemondovej v 13. minúte sa Ružomberok strelecky nadlho odmlčal, čo východniarky využili najlepšie ako vedeli. Po pätnásťbodovej šnúre viedli 35:14 a tento priepastný náskok sa domácemu tímu dohnať nepodarilo. Rozhodnuté tak bolo už po prvom polčase, ktorý MBK prehral – 24:42.

Po prestávke prišli asi najsvetlejšie okamihy Ružomberka. V tretej štvrtine nastrieľali dievčatá s ružou na hrudi najviac, až devätnásť bodov, no prehru, ktorá sa zrodila už v druhej časti hry sa im už odvrátiť nepodarilo. Kým o strelecké konto Anjelov sa výdatne starala najmä zahraničná dvojice McCrayová a Vieruová, v drese MBK sa ťahúň akosi nenašiel a s pribúdajúcimi minútami naberal tretí výsledok s týmto súperom nepríjemné rozmery. Košice mali svoj vybudovaný náskok neustále pod kontrolou, domáci tím sa preto na menej ako dvadsať bodov ani nedostal. V závere sa zápas už iba dohrával a posledné minúty patrili opäť hostkám. Po dvojke Tetemondovej za stavu 54:76 padali lopty takmer stále na ružomberskej polovici, takže so záverečným klaksónom sa zrodilo vysoké víťazstvo úradujúceho majstra – 55:85.

Extraliga žien – 21. kolo:

MBK Ružomberok – Good Angels Košice 55:85 (12:20, 12:22, 19:22, 12:21) Najviac bodov: Štěpánová 11, Bučáková 9, Guzmanová a Tetemondová po 8 – McCrayová 22, Vieruová 20, Kupčíková 10 TH: 14/9 – 22/17, fauly: 27 – 20, trojky: 4 – 6, rozhodovali: Hlinka a Tomašovič, 1400 divákov

V Koniarni všetko po starom, Košice vyhrali o 30 bodov
1
Galéria
RK basket MBK - GA KE
21
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM