Webnoviny - Rôzne

V Košiciach budú počas sviatkov zmeny v MHD

Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) prijal v súvislosti s blížiacimi sa Vianocami a Novým rokom niekoľko opatrení v mestskej hromadnej doprave.

Ako informovala marketingová konzultantka dopravného podniku Monika Murová, zimné prázdniny sa začínajú od štvrtka 23. decembra a potrvajú do 7. januára 2011. V tomto období bude MHD v pracovných dňoch jazdiť podľa prázdninových cestovných poriadkov. Posilnené spoje pre vysokoškolákov nebudú premávať od 20. decembra až do 2. januára, pričom električka R-4 pre študentov nebude jazdiť až do 14. februára.

„Mimoriadny režim bude platiť pre mestskú hromadnú dopravu v piatok 24. decembra, kedy budú spoje jazdiť podľa cestovných poriadkov platných pre voľné dni približne do 18:00, od 18:30 budú premávať nočné a mimoriadne spoje 6, N1, N2, N71 v 60-minútových intervaloch až do začiatku riadnej nočnej premávky. Košický dopravný podnik posilní dopravu kvôli polnočným sv. omšiam, mimoriadne spoje budú vypravené v noci na prelome 24. a 25. decembra. Podnik rovnako posilní nočné spoje počas Silvestra, na prelome 31. decembra. a 1. januára,“ informovala Murová.

Doprava na polnočnú svätú omšu bude zabezpečená mimoriadnymi linkami zo sídlisk do centra mesta. Po skončení omší okolo 1:30 budú z Námestia osloboditeľov vypravované mimoriadne linky N-1 smerom na sídlisko Ťahanovce a Podhradová, N-2 cez Terasu smerom k nemocnici na Rastislavovej ulici, N-71 smerom na KVP a sídlisko Dargovských Hrdinov, spoj č. 3 pôjde smerom na Sídlisko Nad jazerom a spoj č. 6 smerom na Havlíčkovi ulicu. V 1. a 2. sviatok vianočný budú spoje premávať ako vo voľné dni.

Na Silvestra budú spoje premávať podľa prázdninových cestovných poriadkov. V čase od 22:00 do štvrtej ráno budú posilnené električka č. 6, ktorá bude premávať v 30-minútových intervaloch zo Staničného námestia až na Havlíčkovu a späť a od 23:00 budú jazdiť mimoriadne spoje N-1, N-2 a N-71 v 20– až 25-minútových intervaloch. Na Nový rok bude mestská hromadná doprava premávať podľa cestovných poriadkov ako vo voľné dni. Viac podrobností nájdu záujemcovia na internetovej stránke Dopravného podniku mesta Košice.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM