Tlačové správy

V Košiciach funguje unikátna očná klinika: Zrak vám zlepšia za pár minút

Hoci problémy so zrakom má stále viac Slovákov, ľudia často ochranu zraku podceňujú. Zanedbanie starostlivosti o oči ale aj genetické predispozície si v mnohých prípadoch vyžadujú chirurgický zákrok.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach funguje unikátna očná klinika: Zrak vám zlepšia za pár minút
Zdroj: www.oftum.sk

Operácia očí je pritom dnes bezbolestná, cenovo prístupná a veľmi rýchla. „Ľudia majú niekedy obavu, či operácia očí nie je bolestivá alebo či je bezpečná. Pri najobľúbenejšej metóde ReLEx SMILE je úspešnosť takýchto operácií 99%, pritom výskyt komplikácií je veľmi nízky – do 1%,“ opisuje doktor Tomáš Juhás mladší. Spolu so svojim otcom, profesorom Juhásom, zoperovali za dvadsať rokov na svojich klinikách Oftum v Košiciach, Prahe a Astane úspešne viac ako 30 tisíc pacientov. Práve v Košiciach funguje unikátna očná klinika so špičkovým vybavením. Problémov so zrakom dokážu pacientov zbaviť za niekoľko minút.

Zdroj: YouTube.com

Chirurgický zákrok podstúpilo na klinike Oftum v Košiciach viacero špičkových športovcov, najmä hokejistov. Aj keď moderná medicína dokáže robiť zázraky, operáciu očí nemôže podstúpiť každý. „Väščina pacientov k nám prichádza z dôvodov praktických alebo estetických, kedy im už vadí nosenie okuliarov, alebo zle tolerujú kontaktné šošovky. Sú aj takzvané zdravotné indikácie, kedy je napríklad veľký rozdiel medzi jedným a druhým okom v dioptriách, alebo niektoré druhy astigmatizmu. Operáciu môže absolvovať každý, komu vadí dioptrická chyba a chce sa ráno zobúdzať s ostrým zrakom. Žiaľ vekom spôsobené dioptrie na blízko (plusové dioptrie na čítanie) sa laserom liečiť nedajú,“ vysvetlil doktor Juhás mladší.

V Košiciach funguje unikátna očná klinika: Zrak vám zlepšia za pár minút.
5
Galéria
Zdroj: www.oftum.sk
Zdroj: www.oftum.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM