Kultúra

V Košiciach padol rekord: Dav ľudí so sviečkou v rukách spieval Tichú noc

V Košiciach padol rekord v počte spievajúcich koledníkov so sviečkou v rukách. Pri spoločnom speve vari najznámejšej koledy Tichá noc dirigoval prítomných populárny spevák, hudobník a zabávač Marián Čekovský.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach padol rekord: Dav ľudí so sviečkou v rukách spieval Tichú noc
Zdroj: TASR

Námestie pred jedným z košických nákupným centier ovládli v sobotu podvečer koledy. Akciu pre najviac spievajúcich koledníkov na jednom mieste, ktorí spoločne zaspievali vianočnú koledu a mali pri tom v rukách aj sviečku zorganizovala v spolupráci s nákupným centrom Kniha slovenských rekordov.

Organizátori pripravili tristo sviečok, čo sa napokon ukázalo ako podcenenie účasti, pretože na akciu prišlo viac ako tisíc ľudí. „Do Knihy rekordov však môžeme zapísať ustanovujúci rekord len s tristo účastníkmi, pretože podmienkou bolo, aby spievajúci mali aj sviečku,“ vyhlásil pri odovzdávaní certifikátu o rekorde komisár Slovenskej knihy rekordov Marián Angelovič.

Pri spoločnom speve vari najznámejšej koledy Tichá noc dirigoval prítomných populárny spevák, hudobník a zabávač Marián Čekovský, sekundovala mu ďalšia známa Košičanka Nataša Džunková a malí koledníci. „Rekord bol stanovený, verím, že sa stretneme v Košiciach pri ďalších rekordoch,“ rozlúčil sa s prítomnými Angelovič.

Vianočný rekord v Košiciach
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM