Rôzne

V Košiciach prebieha súťaž Lawgames a ide do tuhého: Študenti môžu vyhrať poriadny balík eur!

Na súťaži študentov práva ide do tuhého. Štvorica najlepších tímov postúpila do finále súťaže, ktoré sa odohrá práve dnes. Víťazný tím získa od organizátora finančnú výhru 3333 eur. Veľký úspech zaznamenali tento rok i košickí právnici.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach prebieha súťaž Lawgames a ide do tuhého: Študenti môžu vyhrať poriadny balík eur!
Zdroj: TASR

Študenti práva zo Slovenska i Česka si dali v týchto dňoch zraz v Košiciach, kde sa uskutočňuje druhý ročník súťaže Lawgames. Projekt organizuje poradenská skupina a podporilo ho aj päť najväčších právnických fakúlt Slovenska.

Víťazný tím získa 3333 eur

V Súboji právnych foriem sa proti sebe postavilo osem elitných semifinálových tímov, zo všetkých zapojených právnických fakúlt Slovenska. Štvorica najlepších tímov postúpila do finále súťaže, ktoré sa odohrá práve dnes. Víťazný tím získa od organizátora finančnú výhru 3333 eur.

„Našim zámerom je podporiť talentovaných budúcich právnikov a poodhaliť im kúzlo zaznávaného družstevného práva, na ktoré je súťaž prevažne zameraná“, povedal k súťaži organizátor Daniel J. Kratky. Dodal, že tomuto právnemu odvetviu sa dnes venuje minimum odborníkov.

Priestor na pracovné uplatnenie mladých právnikov je teda veľký. „Z tejto príležitosti však vyvstáva aj riziko. Vďaka dispozitívnosti právnej úpravy sa v družstevnom práve najskôr ukáže, kto len šliape po vychodených chodníčkoch a kto je skutočný odborník. O to je súťaž Lawgames zaujímavejšia,“ doplnil Kratky.

Úspech košických právnikov

Do súťaže sa v tomto roku zapojilo 25 súťažných tímov, čo predstavuje 76 študentov práva. Je to o 8 tímov viac ako v prvom ročníku súťaže. Jej konaniu predchádzala sieť kreatívnych prednášok organizátora na zapojených právnických fakultách. Tých sa zúčastnilo približne 450 študentov práva, i keď ich účasť nebola povinná.

Veľký úspech zaznamenala tento rok i košická právnická fakulta, ktorej študenti postúpili do semifinále v najvyššom počte zo všetkých právnických fakúlt Slovenska. Kvalitu súťažných tímov bude hodnotiť päťčlenná odborná komisia zložená z reprezentantov slovenských právnických fakúlt a odborného garanta súťaže.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM