Lenka Fedorová Správy

V Košiciach pribudnú nové kamery: V ktorých častiach má byť bezpečnejšie?

Nové kamery majú dopomôcť k vyššej bezpečnosti v meste. Kde všade pribudnú?

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach pribudnú nové kamery: V ktorých častiach má byť bezpečnejšie?
Zdroj: TASR

Keď minister vnútra Róbert Kaliňák zvolal na začiatku roka tlačovku ohľadom aktuálnej bezpečnostnej situácie na Slovensku, Košice sa ocitli na špici nelichotivej štatistiky.

Metropola východu tak bola so 4500 trestnými činmi za minulý rok označená za najmenej bezpečné mesto na Slovensku. Zdá sa však, že sa odvtedy pohli ľady a v Košiciach tak bude o čosi bezpečnejšie.

Rada vlády SR pre prevenciu kriminality poskytla mestu Košice dotáciu 45-tisíc eur na projekt košickej mestskej polície „Mestský kamerový systém – významný činiteľ pri zvyšovaní bezpečnosti v meste Košice". Magistrát o tom informoval na svojom webe.

Vďaka projektu má tak v Košiciach pribudnúť minimálne osem nových kamier, ktoré majú pomôcť v dohliadaní na bezpečnosť obyvateľov i návštevníkov mes­ta.

Nové kamery pribudnú vo viacerých mestských častiach. Nevyhnú sa im okrajové časti mesta, ale ani jeho centrum.

Po novom budú aj na budove obchodného centra Terasa na Luníku VII, dve kamery pribudnú na sídlisku Ťahanovce, jedna v mestskej časti Nad jazerom, dve na Hlavnej ulici – pri Urbanovej veži a kaplnke sv. Michala a dve kamery budú sledovať dianie na parkovisku pri zoologickej záhrade v Kavečanoch.

Mestská polícia v súčasnosti na území mesta Košice sleduje dianie prostredníctvom 96 bezpečnostných kamier, pričom v tomto roku by sa počet kamier mal navýšiť o ďalšie, na ktorých projekty získali financie niektoré mestské časti.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM