Lenka Fedorová Správy

V Košiciach sa chystá jeden z najobľúbenejších trhov: Toto všetko nás čaká

Zima už v Košiciach stráca moc a vo vzduchu cítiť príchod jari. Na Dominikánskom námestí sa tak chystá prvý tohtoročný trh. Prinášame podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach sa chystá jeden z najobľúbenejších trhov: Toto všetko nás čaká
Zdroj: Dnes24.sk

Trhovisko na Dominikánskom námestí v Košiciach v týchto dňoch zíva prázdnotou, onedlho tomu však bude inak. Aj v tomto roku odštartuje sezóna obľúbenými veľkonočnými trhmi.

Aj ľudoví remeselníci

Mestská časť Staré mesto každoročne usporadúva pred sviatkami Veľkej noci Staromestské veľkonočné trhy. Ani v tomto roku tomu nebude inak.

,,Prezentovať sa budú rôzni ľudoví remeselníci a chýbať nebudú ani typické veľkonočné výrobky z mlieka a syry každého druhu," informovala mestská časť na svojom webe.

Ako sa ďalej v správe uvádza, na trhu nebudú chýbať ani veľkonočné kraslice, prútené a rezbárske výrobky či množstvo nádherných kvetov.

Zahájenie sezóny

Staromestské veľkonočné trhy sa uskutočnia 23. marca od 10:00 hod. a potrvajú do 24. marca. Podľa zverejnených informácií sa o program postará spevácka skupina Malina a deti z MŠ Park Angelinum 7 a MŠ Zádielska 4.

Veľkonočné trhy tak budú predstavovať neoficiálne zahájenie tohtoročnej sezóny. Trhovisko otvorí oficiálne svoje brány po veľkonočných sviatkoch, keď sa naplno rozšíri tradičný predávaný sortiment.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM