Správy

V Košiciach sa opäť konalo protestné zhromaždenie: TAKTO to vyzeralo na mieste!

Košice zažili vo štvrtok ďalšie zhromaždenie Za slušné Slovensko. Ako to na proteste vyzeralo tentoraz? Pozrite si naše zábery priamo z miesta.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach sa opäť konalo protestné zhromaždenie: TAKTO to vyzeralo na mieste!
Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok sa v rôznych mestách pokračovalo ve verejných zhromaždeniach Za slušné Slovensko. Odvolanie policajného prezidenta Tibora Gašpara, jasné systémové zmeny v policajnej inšpekcii a odpolitizovanie vedenia polície. Aj toto žiadajú organizátori.

Protestné zhromaždenie sa opäť uskutočnilo aj v našom meste. V čase od 17:10 do približne 18:55 sa ľudia zišli na Hlavnej ulici pred Štátnou vedeckou knižnicou. Bolo ich odhadom zhruba 2000.

Zhromaždenie v Košiciach sa uskutočnilo za priaznivého počasia. V dave bolo vidieť aj rôzne transparenty s nápismi ako napr. „Do basy“, „Dokončiť to“ či „All for Jan“. Protest prebehol pokojne. Ako uvádza TASR, k akcii sa pridali aj farmári z východu Slovenska, ktorí sa sťažujú, že, podľa ich slov, sú vytláčaní z vlastnej pôdy organizovanými skupinami. Ich protest sprevádzala kolóna desiatok traktorov, ktorá prešla Košicami od mestskej časti Barca až k centru mesta.

V Košiciach sa opäť protestovalo, v akcii boli aj farmári s traktormi, VIDEO
1
Galéria

Za mikrofónom na košickom zhromaždení Za slušné Slovensko sa postupne vystriedali niekoľkí rečníci. Medzi prvými bola na pódiu aktivistka Alžbeta Bojková, ktorá prečítala list iniciatívy Chceme veriť. „Museli zomrieť dvaja ľudia, aby vláda započula našu túžbu po práve a spravodlivosti a aby sme sa spojili v dovtedy nepredstaviteľných množstvách. Až vďaka nezmyselnej smrti niekedy precítime hodnotu života," čítala z listu Bojková.

Na pódiu vystúpil aj František Oravec, farmár z Gyňova, ktorého prejav vyvolal medzi zhromaždenými veľké emócie. ,,Dúfam, že neurazím nikoho, ani organizátorov, ale nie som rád, že tu dnes musím stáť. Som veľmi smutný, že dvaja mladí ľudia zomreli," začal svoj prejav farmár. Ako ďalej odznelo v jeho prejave, s traktormi majú namierené aj do Bratislavy.

Ďalším, ktorý sa postavil pred dav ľudí bol Ľubomír Badiar, vedúci charity Samaritán. ,,Sme tu predovšetkým preto, aby sme tým hore povedali, že nám ukradli vlastný štát," odznelo z jeho úst.

Ako to vyzeralo na proteste v Košiciach, si môžete pozrieť aj obrazom a to prostredníctvom priložených fotografií a videa priamo z miesta.

Pozrite si to na fotkách: V Košiciach prebehlo ďalšie protestné zhromaždenie
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM