Správy

V Košiciach ubudnú vakcinačné miesta. Kde vás už od marca nezaočkujú?

Košický samosprávny kraj (KSK) naďalej eviduje znížený záujem o očkovanie proti ochoreniu COVID-19.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach ubudnú vakcinačné miesta. Kde vás už od marca nezaočkujú?
Zdroj: Dnes24.sk

Počas týždňa prichádza do očkovacích kóji v košických nákupných centrách čoraz menej ľudí. Od začiatku marca preto dôjde k zmene v harmonograme a v Košiciach budú mať obyvatelia k dispozícii už len tri verejné očkovacie miesta. Informoval o tom v pondelok (21. 2.) Úrad KSK.

Zmena od marca

Kraj od 1. marca z dôvodu nízkeho záujmu utlmí činnosť očkovacích miest v troch košických obchodných centrách (OC Galéria, OC Optima, Tesco Nad Jazerom). Poslednýkrát budú otvorené tento týždeň.

Očkovať sa od marca bude v nákupnom centre na Námestí osloboditeľov, a to každý štvrtok, v priestoroch železničnej stanice každý piatok a v nákupnom centre na Trolejbusovej ulici v sobotu. Vakcínu zdravotníci podávajú vždy v čase od 9.00 do 17.00 hod.

Brány veľkokapacitného očkovacieho centra v Košiciach na Ostrovského sa od marca budú otvárať počas pracovných dní. Od začiatku marca bude možné očkovanie absolvovať aj vo veľkokapacitných centrách v Michalovciach a v Spišskej Novej Vsi, a to minimálne dvakrát do mesiaca, vždy cez víkend.

Nová vakcína

„Aj napriek zníženému počtu vakcinačných miest, ktoré bude možné operatívne otvoriť, je KSK pripravený začať očkovať novou vakcínou od spoločnosti Novavax. Na vakcináciu budú vyčlenené termíny v očkovacom centre v Košiciach,“ oznámil samosprávny kraj.

Každý, kto má záujem o novú vakcínu, sa môže registrovať prostredníctvom formulára na korona.gov.sk. Ide o dvojdávkovú proteínovú vakcínu, medzi podaním prvej a druhej dávky by malo uplynúť 21 dní. Registrácia je možná pre osoby staršie ako 18 rokov.

Harmonogram očkovania na tento týždeň (21. – 27. 2.) nájdete TU.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM