Michal Lendel Krimi

V Košiciach úradovali autičkári: Na ulici sa vlámali až do troch áut, pochytali ich policajti

V putách mužov zákona skončili Pavol (21) a Patrik (17) z Košíc. Podľa polície sa mladíci postarali o vlámania až do troch áut. Zaujímavosťou je, že vo všetkých prípadoch išlo o felície.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach úradovali autičkári: Na ulici sa vlámali až do troch áut, pochytali ich policajti
Zdroj: TASR

Poverený príslušník PZ z prečinu krádeže obvinil Pavla (21) a Patrika (17). Podľa polície na Turgenevovej ulici v Košiciach sa po rozbití okna vlámala dvojica Košičanov do auta značky Škoda Felícia, z ktorého odcudzili autorádio, náradie a povinnú výbavu. „Následne sa vlámali aj do ďalšej felície, odkiaľ ukradli hasiaci prístroj, štartovacie káble, solárny panel, slnečné okuliare s puzdrom a rôzne náradie,“ povedal košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Na tej istej ulici podľa polície prišli k tretej felícii, kde taktiež rozbili okno a z auta ukradli nabíjačku k mobilnému telefónu, led svietidlo, nôž, okuliare s puzdrom, popolník a páku ťažného zariadenia. Trom majiteľom bola vyčíslená celková škoda vo výške 660 eur.

Košickí muži zákona podľa slov hovorcu mladšieho z mužov zadržali pri úteku z miesta činu. „Staršiemu páchateľovi sa z miesta podarilo ujsť, no zakrátko ho policajti vypátrali a obmedzili na osobnej slobode,“ dodal Szabó. Obvineným v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie, u mladistvého sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM