Futbal

V Košiciach už odštartoval zimný dril futbalistov: Toto sú ciele mužstva v jarnej časti ligy...

Futbalisti MFK Košice odštartovali v utorok prípravu na jarnú časť Corgoň ligy. Košický tím čakajú okrem hráčskych posíl aj dva týždne tvrdej prípravy v domácom prostredí. Potom odchádza mužstvo do Turecka, kde odohrá stretnutia so zaujímavými súpermi. A aké sú ciele tímu v jarnej časti súťaže?

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach už odštartoval zimný dril futbalistov: Toto sú ciele mužstva v jarnej časti ligy...
Zdroj: TASR

Českému lodivodovi Radoslavovi Látalovi chýbali na úvodom zraze traja hráči. Stredopoliarovi Jurajovi Hovančíkovi klub neobnovil zmluvu a dvojica srbských obrancov Ivan Ostojič, Boris Sekulič dostala dlhšie voľno, aby zostala doma na pravoslávne sviatky. Košický tím chystá aj hráčske novinky, medzi ktorými je aj Čech František Schneider.

Nová posila

„Schneider pochádza z Brna, hral prvú ligu v Jihlave. Pôsobil v zahraničí a momentálne je voľný. Je tu na skúške a uvidíme či zapadne do mužstva,“ uviedol Látal a pokračoval: „Sme tu všetci, teda 24 hráčov, ospravedlnili sa iba chalani zo Srbska, keďže majú sviatky a k tímu sa pripoja už v stredu.“

K tímu sa pripojili aj hráči dorastu – Michal Dimun, Michal Jonec, Ladislav Hirjak, Michal Horodník a doťahuje sa i príchod ďalšieho českého hráča z Olomouca. „Sú tu s nami i štyria dorastenci. Chceme s nimi pracovať, dať im mužskú prípravu a možno z nich niekto vyskočí. Čo sa týka hráča z Olomouca, tak nechcem zatiaľ predbiehať. Momentálne s ním rokujeme o príchode do Košíc. Jedná sa o hotového hráča, ktorý odohral množstvo zápasov v prvej lige. Poznám ho dobre a verím, že by nám pomohol,“ prezradil Látal.

Po domácej príprave sústredenie v Turecku

Prvé dva týždne tvrdej prípravy si „žlto-modrí“ odkrútia v domácich podmienkach, počas ktorých odohrajú i dve stretnutia s Rimavskou Sobotou a Liptovským Mikulášom. „Chalani už doma absolvovali trinásť tréningov, takže prišli pripravení. Do najbližšej štrnásťdňovej prípravy naskočia teda naplno. Budú to náročné dni aj s dvoma zápasmi bez voľna. Do sedemnásteho pôjdeme a potom trošku poľavíme,“ načrtol najbližší tréningový plán košický tréner.

Herné sústredenie Košičania absolvujú od 29. januára do 12. februára v tureckom stredisku Belek. „Káder sa okliešti a vycestuje iba dvadsať hráčov a dvaja gólmani a to budú hráči, s ktorými budem pracovať v jarnej časti. Čakajú nás tam kvalitní súperi ako česká Ostrava, ruský Tomsk, či z poľskej ligy Chorzów,“ konštatoval Látal.

Ciele tímu

Cieľom pred jarnou časťou CL je figurovať na konci sezóny v polovici tabuľky a dosiahnuť čo najlepší výsledok v Slovenskom pohári. „Ciele načrtne vedenie klubu. Určite sa však chceme v tabuľke posunúť vyššie. Na šieste miesto strácame tri body. Rovnako nás čaká i semifinále SP, na ktoré sa chceme dobre pripraviť,“ dodal Látal.

Do začiatku jarnej časti CL majú Košičania naplánovaných dovedna deväť zápasov, počas úvodného trojtýždňového tréningového obdobia odohrajú tri zápasy na ihriskách tímov z druhej najvyššej súťaže. Počas sústredenia v Turecku si naplánovali štyri stretnutia, po návrate si zmerajú sily s maďarským Diósgyörom. Generálkou na CL by mal byť duel s 1. FC Tatran Prešov (22. februára).

Košičania začali zimnú prípravu
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM