Správy

V Košiciach už stojí vianočný stromček: O tú pravú atmosféru sa tento rok postará 22-metrový smrek

Tak sme sa dočkali, mesto rozbehlo prípravy na Vianoce. Ďalšou dominantou Košíc sa na čas sviatkov stane 22-metrov vysoký smrek. Kedy sa rozsvieti tento nový vianočný "stromček"?

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach už stojí vianočný stromček: O tú pravú atmosféru sa tento rok postará 22-metrový smrek
Zdroj: Webnoviny.sk

Vianočný strom vo štvrtok osadili do stojana na košickej Hlavnej ulici pri Immaculate. Ako informovala hovorkyňa mesta Martina Urik Viktorínová, 22 metrov vysoký smrek priviezli z obce Košická Belá. Strom musel byť odstránený, lebo jeho koreňový systém narúšal budovu v jeho tesnej blízkosti.

Na Alžbetinej ulici v Košiciach už začali inštalovať vianočnú výzdobu, ktorá oživí celú hlavnú aj priľahlé uličky v centre mesta. Strom vyzdobia v priebehu budúceho týždňa množstvom žiaroviek. Svetelná výzdoba v meste má byť hotová do konca novembra.

Vianočný strom slávnostne rozsvietia Košičania v predvečer sviatku sv. Mikuláša 5. decembra o 17:00. Pod stromčekom na pódiu bude kultúrny program a príde aj Mikuláš. Slávnostným rozsvietením stromčeka odštartujú tradičné košické rozprávkové Vianoce na Hlavnej ulici.

V Košiciach máme nový vianočný stromček
7
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM