Správy

V Košiciach začali jarné prázdniny: Mesto deťom ponúka zážitky aj kreativitu

Jarné prázdniny odštartovali aj v metropole východe. Na čo sa deti môžu tešiť?

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach začali jarné prázdniny:  Mesto deťom ponúka zážitky aj kreativitu
Zdroj: TASR

Na východe Slovenska si od dnes až do 2. marca žiaci užívajú jarné prázdniny. V Košiciach pre nich mestské organizácie pripravili rôzne aktivity, informovala o tom hovorkyňa mesta Košice Linda Šnajdárová.

Tábor v zoo

Košická ZOO organizuje počas prázdninových dní prímestský tábor. Deti navštívia zázemie chovných zariadení, zažijú živú prezentáciu s názvom Dotkni sa hada, spoznajú, ako sa prebúdzajú medvede a budú mať možnosť pozorovať rysa ostrovida. Organizátori pre ne pripravili množstvo zábavných hier a súťaží.

Stráviť prázdninové chvíle v prímestských táboroch pozývajú i centrá voľného času. V zariadení na Orgovánovej ulici bude denne k dispozícii Klub posilňovania a Prázdninový klub. V pondelok si deti budú môcť zahrať bowling, v utorok sa pôjdu pozrieť na interaktívnu výstavu Detské mesto povolaní.

V ďalších dňoch je na programe bábkové predstavenie Guľko Bombuľko, nasleduje výstava Tajomstvo medovníkového srdca a posledný deň prázdnin navštívia deti Steel park. Šachová súťaž Levie srdce sa bude konať prvé dva dni prázdnin.

Šnajdárová uviedla, že CVČ na Popradskej ulici ponúka na pondelok (26.2.) Prázdninové planetárium v termínoch o 14:00 hod, 16:00 a o 18:00 hod.

V knižnici

Prázdninovať môžu deti aj s Knižnicou pre mládež mesta Košice. Prvý deň sa budú venovať numizmatike a starým minciam. Prázdninová streda (28.2.) ponúka akciu Čítame zdarma. Ide o zábavné podujatia v mimoškolských pobočkách knižnice na uliciach Humenskej, Poľovníckej, Boženy Němcovej a na Námestí Jána Mathého.

Žiaci, ktorí inklinujú k výtvarnému umeniu, môžu využiť ponuku Múzea Vojtecha Löfflera. Jeho riaditeľka Milena Gašajová informovala, že môžu stráviť prázdniny v umeleckom prostredí výstavných priestorov a rozvíjať svoju kreativitu. V dopoludňajších hodinách sa deti pod vedením lektoriek hravou formou naučia základy kresby či maľby a budú zhotovovať vlastné diela. Zároveň si prezrú expozície múzea s odborným výkladom.

V priebehu týždňa si deti vyskúšajú tvorbu šperkov z modelárskej hmoty. Pod odborným dohľadom sa naučia základy kresby zátišia. Vyskúšajú si tiež maľbu portrétu. V programe je aj výroba hudobných nástrojov z bežne dostupných materiálov v domácnosti.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM