Krimi

V Košiciach zasahovali policajti aj psy na vyhľadávanie výbušnín: Čo sa dialo na sídlisku Nad jazerom?

Mimoriadny pondelok zažili pracovníci banky v Košiciach. V jednej z pobočiek banky nachádzajúcej sa na sídlisku Nad jazerom, vyvolal obavy anonymný telefonát. Došlo aj na evakuáciu!

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach zasahovali policajti aj psy na vyhľadávanie výbušnín: Čo sa dialo na sídlisku Nad jazerom?
Zdroj: Webnoviny.sk

Ako ďalej doplnila polícia, niekto tam ohlásil telefonicky mužským hlasom pred 15-tou hodinou, že v prevádzke sa nachádza bomba a tak na miesto boli ihneď vyslané policajné hliadky i psovodi so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín a z budovy boli evakuovaní všetci pracovníci banky a prítomní ľudia.

„Pyrotechnická prehliadka priestorov na Bukoveckej ulici bola ukončená krátko pred 16,00 hodinou s negatívnym výsledkom. V zmysle Trestného zákona týmto konaním páchateľ úmyselne spôsobil nebezpečenstvo vážneho znepokojenia aspoň časti obyvateľstva nejakého miesta tým, že rozšíril poplašnú správu, ktorá nie je pravdivá,” informoval hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru Alexander Szabó.

Polícia po neznámom telefonistovi intenzívne pátra a začala aj trestné stíhanie vo veci prečinu šírenia poplašnej správy. Pri dokázaní viny hrozí nahlasovateľovi bomby väzenie na jeden až päť rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM