Správy

V Košiciach zažijeme týždeň venovaný vede a technike: Tieto zaujímavé akcie nás čakajú

Počas nasledujúceho týždňa budú mať Košičania možnosť lepšie spoznať vedu. Začína sa totiž akcia Týždeň vedy a techniky, kde sa verejnosť môže v rámci programu dozvedieť niečo nové z tejto oblasti. Nudiť sa určite nikto nebude...

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach zažijeme týždeň venovaný vede a technike: Tieto zaujímavé akcie nás čakajú
Zdroj: TASR

Súčasťou celoslovenského Týždňa vedy a techniky v dňoch 11.-17. novembra budú v Košiciach Dni otvorených dverí a prednášky viacerých ústavov Slovenskej akadémie vied (SAV). K hlavným akciám patrí prezentácia interaktívnych vedecko-technických exponátov v utorok (12.11.) v zábavno-technickom centre Steel park v areáli Kasární/Kulturpark.

Školáci, ale aj široká verejnosť tak môžu bližšie spoznať zaujímavosti vedy a techniky, ako aj tých, ktorí sa im odborne venujú. Podujatie v Steel parku od 9.00 do 16.00 h pripravili Ústav experimentálnej fyziky a Neurobiologický ústav SAV.

„Pracovníci ústavov budú prezentovať vedu prostredníctvom exponátov i prednášok. Súčasťou sú rôzne interaktívne formy, ako napríklad ‚Požičaj si svojho vedca‘, kde návštevníci môžu s konkrétnym odborníkom konzultovať svoje názory na to, ako funguje veda, či aké sú jej výstupy do praxe,“ povedal podpredseda komisie SAV pre propagáciu Branislav Peťko.

Zámerom podujatí je popularizácia vedy medzi verejnosťou. V pondelok 11. novembra pripravil Spoločenskovedný ústavy SAV prednášku o výchove a charakterových typoch človeka. Deň otvorených dverí na Parazitologickom ústave SAV na bude v stredu (13.11.), v programe sú aj ukážky parazitov ľudí, zvierat a rastlín s filmom a diskusiou. Vo štvrtok (14.11.) privítajú návštevníkov na Ústave geotechniky SAV.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM