Richard Rovinsky Rôzne

V Košiciach zomrela pacientka s prasacou chrípkou

Od vypuknutia chrípkovej epidémie na Ukrajine prišlo do košickej fakultnej nemocnice na vyšetrenie viac ako sto ľudí. V devätnástich prípadoch išlo o nový typ chrípky A(H1N1). Od štvrtého decembra zakázala nemocnica návštevy na všetkých svojich praco

KOŠICE 8. decembra (WEBNOVINY) – V košickej fakultnej nemocnici L. Pasteura zomrela 27-ročná pacientka, ktorá mala chrípku typu A(H1N1), agentúre SITA to potvrdila hovorkyňa nemocnice Jaroslava Oravcová. „Ide o prvé úmrtie pacienta s týmto typom chrípky v našom zdravotníckom zariadení, pričom treba zdôrazniť, že žena trpela dlhodobo závažným chronickým ochorením pľúc – dýchavičnosťou,“ uviedla Oravcová.

Košická fakultná nemocnica proti šíreniu chrípky prijala viaceré opatrenia. Od štvrtého decembra zakázala návštevy na všetkých svojich pracoviskách.

Oravcová informovala, že od vypuknutia chrípkovej epidémie na Ukrajine prišlo do fakultnej nemocnice na vyšetrenie viac ako sto ľudí. V devätnástich prípadoch išlo o nový typ chrípky A(H1N1), väčšinu z pacientov ošetrili ambulantne. Epidemiológovia nezaznamenali minulý týždeň v Košiciach nového infikovaného.

zdroj: WEBNOVINY.SK

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM