Webnoviny - Rôzne

V košickej fakultnej nemocnici burza kníh deti zaujala

Pri príležitosti Dní mesta Košice prišli za hospitalizovanými deťmi v Detskej fakultnej nemocnici (DFN) pracovníci Knižnice pre mládež mesta Košice, sídliacej na Tajovského ulici 9.

Foto: SITA (WEBNOVINY) – Vo vestibule poliklinickej časti nemocnice rozprestreli o 9:00 stánok s takmer dvoma stovkami publikácií vyradených z knižničného fondu. Cena kníh bola 40 centov a cena leporela 20 centov.

„Deti nás milo prekvapili. Čakali nás vo vestibule skupiny detí i rodičov z jednotlivých oddelení a doslova sa na nás vrhli. Knihy išli dobre na odbyt, detské leporelá, rozprávky aj beletria. Mali sme 180 kníh a už stovku sme predali,“ hovorí Eva Bujanská z pobočky mestskej knižnice Eva Bujanská.

Knižnica organizuje burzy kníh pre choré deti každoročne v spolupráci so základnou a materskou školou pri zdravotníckom zariadení. Tentoraz to bude už 14-ty rok. Riaditeľka školy Beáta Hvozdíková pripomenula, že už 18 rokov s knižnicou organizujú aj besedy o knihách. Vedie ich pracovníčka pobočky NEZÁBUDKA na Poľovníckej ulici pani Eva Bujanská a raz v mesiaci navštívi malých pacientov nielen v detskej nemocnici, ale aj na detských oddeleniach Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura na Rastislavovej ulici v Košiciach.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM