Kultúra

V košickej kapele Ravenclaw zavládla radosť: Postup do semifinále prestížnej súťaže!

Už po tretí raz prebieha na Slovensku súťaž hudobných metalových kapiel Wacken Metal Battle Slovakia, ktorej víťaz si v lete zahrá na jednom z najväčších svetových festivalov Wacken Open Air v Nemecku. Do semifinále postúpila aj košická kapela Ravenclaw.

Ilustračný obrázok k článku V košickej kapele Ravenclaw zavládla radosť: Postup do semifinále prestížnej súťaže!
Zdroj: Dnes24.sk

Porota pozorne počúvala nahrávky všetkých 29 prihlásených kapiel a do semifinálových kôl vybrala 12 skupín, šesť v skupine Východ a 6 v skupine Západ.

Každý z členov poroty mal k dispozícii 10 bodov pre kapely zo Západu a 10 bodov pre kapely z Východu. Body šesťčlennej poroty sa zrátali a kapely s najvyšším počtom bodov postúpili do semifinálových kôl.

Víťazi na Wackene, druhí na Gothoome

Kapela, ktorá vyhrá túto súťaž si v lete zahrá na jubilejnom 25. ročníku legendárneho svetového festivalu Wacken Open Air v Nemecku, ktorý každoročne navštevuje 80 tisíc fanúšikov z celého sveta. Organizátorom tejto súťaže sa podarilo dohodnúť aj spoluprácu s jediným slovenským rýdzo metalovým festivalom Gothoom Open Air Fest a kapela, ktorá skončí na druhom mieste získa automatickú miestenku práve na tento festival, ktorý už začína mať čoraz väčšie meno.

V semifinále aj Košičania

V divízii Východ postúpila do semifinále aj košická progresívno power metalová skupina Ravenclaw. „Samozrejme by sme chceli vyhrať, tak ako určite každá kapela, ale na to je predsa ešte priskoro myslieť. Čaká nás semifinále, takže neradno predbiehať,“ prezradil pre Košice 24 spevák kapely Matej Valiska.

Bolo pre členov kapely prekvapenie, že postúpili ďalej?„ Ako sa hovorí, čakáme najhoršie – dúfame v najlepšie… V každom prípade sme veľmi radi za postup do semifinále a možnosť pokračovania v súťaži.,“ doplnil spevák.

Pôjdu na 110 %

Postupujúce kapely sa teraz predvedú fanúšikom a odbornej porote počas živých koncertov. Semifinále divízie Východ sa uskutoční v Košiciach 15. februára v klube Rodeo. „Na semifinále predvedieme naše štandardné vystúpenie. Hráme taký istý koncert s rovnakým nasadením pre 5 ľudí ako aj pre 1000 ľudí. Samozrejme budeme radi, ak ľudia prídu podporiť súťažné kapely. Myslím, že diváci sa majú na čo tešiť. Ide o veľa, preto veríme tomu, že každá z kapiel pôjde na 110 %,“načrtol semifinálové plány Valiska.

V semifinálovej skupine Východ spolu s Ravenclaw zabojujú o postup do finále aj Endless Main zo Zvolena, Rightdoor z Košíc, Anstratus z Banskej Bystrice, Temple a Khadaver z Prešova. V skupine Západ budú o postup do slovenského finále usilovať skupiny Empyrion z Nitry, Revoltage a Mandragora z Bratislavy, Revenge Division z Považskej Bystrice, Stercore z Prievidze a Mindstorm zo Serede.

Z oboch semifinálových kôl postúpia do finále tri najlepšie skupiny. Finálový večer sa uskutoční 29. marca v Banskej Bystrici. Tam sa z víťazstva bude môcť tešiť iba jedna kapela. „Víťazstvo v slovenskej časti tejto súťaže znamená možnosť pre kapelu pokračovať v súťaži na Wackene, kde víťazná kapela bojuje o ročný kontrakt so silným svetovým vydavateľstvom Nuclear Blast, takže pre kapelu z východného Slovenska to znamená jednoducho veľmi veľa. Ďalej by to znamenalo určite nové skúsenosti, možnosť predviesť sa aj pred zahraničnými – náročnými divákmi a možnosť zviditeľniť sa,“ dodal Matej Valiska.

Foto: archív kapely

Ravenclaw - Light from you
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM