Webnoviny - Futbal

V košickom futbale sa zmeny nechystajú, prioritou konsolidácia

Situácia v slovenskom corgoňligovom futbalovom tíme MFK Košice je už hrozivá. Vedenie aktuálne posledného klubu v tabuľke určite sklamala ďalšia vysoká ligová prehra: tentoraz na žilinskej pôde 1:4.

„Z tohto zápasu sa naša výprava vrátila až približne o polnoci, dnes je voľno. Na analýzu je ešte priskoro. Myslím si však, že prevratné zmeny sa v súčasnosti nechystajú,“ informoval v pondelok napoludnie agentúru SITA generálny riaditeľ MFK Košice Jozef Vukušič. Hlavným koučom zostáva Ján Kozák st., jeho asistentom Jaroslav Galko. Na otázku, či sa nepristúpi k finančným postihom či preradeniu niektorých hráčov do B-mužstva, funkcionár „východniarov“ Jozef Vukušič odpovedal: „Sankcionovať futbalistov? Prémiový poriadok je stanovený, všetci o ňom vedeli už pred sezónou. Hráči sami prichádzajú o peniaze, veď odmeny a prémie dostávajú za svoje výkony a výsledky. A tie v jesennej časti tohto ročníka jednoducho nie sú.“

V Žiline sa košickému tímu nedávali veľké šance na úspešný výsledok. Oboch aktérov z opačných pólov tabuľky delilo pred nedeľňajším zápasom priepastných 24 bodov, po ňom sa odstup zvýšil o ďalšie tri body. „Tento duel sa zlomil za stavu 1:1 v závere prvého polčasu, keď sme dvakrát inkasovali, z toho raz z pokutového kopu. Škoda, mohli sme odchádzať do kabín za spomenutého nerozhodného stavu a ďalší vývoj stretnutia by bol po zmene strán možno iný,“ poznamenal J. Vukušič.

Tímu MFK Košice patrí po 16. kole Corgoň ligy posledné 12. miesto v tabuľke s chudobným ziskom 8 bodov (bilancia: 2 – 2 – 12, skóre 12:34). Na predposlednú Dubnicu majú „kozákovci“ šesťbodové manko a na desiaty v poradí Tatran Prešov už desaťbodový odstup. „Pri trojbodovom systéme nie je nič nemožné. Teraz je tu reprezentačná prestávka. My sa musíme čo najskôr skonsolidovať, dať sa dokopy. To bude pre nás v súčasnosti priorita.“

Do konca jesennej časti aktuálneho ročníka najvyššej súťaže sú na programe ešte tri kolá a na Košičanov nečakajú práve najľahší súperi. V 17. kole tím MFK privíta trnavský Spartak, potom sa predstaví u nováčika zo Senice a v jesennej derniére, Úniou ligových klubov predsunutom 19. kole z jari, nastúpia futbalisti Košíc v Ružomberku. „Možno napokon odohráme iba dva ligové duely, v Ružomberku sa pri očakávaných zlých klimatických podmienkach náš vzájomný zápas 5. decembra možno ani neuskutoční. Isté však je, že sa budeme snažiť urobiť nejaké body a pred jarnou časťou Corgoň ligy znížiť stratu na mužstvá pred nami. Uvidíme, čo sa podarí získať ďalším namočeným tímom,“ dodal Jozef Vukušič.

Túto corgoňligovú sezónu začali „východniari“ sľubne – víťazstvom nad Dunajskou Stredou 2:0 a bezgólovou remízou v Banskej Bystrici. Potom však prišlo päť prehier za sebou (Nitra 0:1, Slovan 0:3, Žilina 0:2, Trnava 4:5, Senica 0:1), pozdvihnutie nálady priniesol až 30. augusta domáci úspech v 8. kole proti Ružomberku (3:1). Po kvalifikačnej prestávke však bol „ligový september“ z pohľadu košického mužstva opätovne žalostný – neúspešné výsledky s Petržalkou (0:3), Prešovom (0:1) a Dubnicou (0:1) znamenali pre MFK zosun v tabuľke a v nej súčasné koncové svetlo. Nezmenilo sa to ani v októbri, keď najskôr Košičania získali cenný bod v Dunajskej Strede (1:1), no po ďalšej reprezentačnej prestávke prišli debakle od Banskej Bystrice (0:5) a Nitry (0:4). V prvý novembrový deň Košičania podľahli doma majstrovskému Slovanu Bratislava (1:2) a v nedeľu neuspeli v spomenutom súboji ani u lídra zo Žiliny (1:4).

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM