Zuzana Vajayová Rôzne

V materských školách sa začali zápisy detí

Zápisy detí do materských škôl (MŠ) sa začali dnes, trvať budú do marca. Na predprimárne vzdelávanie prijímajú MŠ spravidla deti od troch do šiestich rokov, výnimočne od dvoch.

Prednostne budú prijímané tie, ktoré dovŕšili piaty rok, deti s odloženou povinnou školskou dochádzkou a s dodatočne odloženou povinnou školskou dochádzkou.

Miesto a termín podávania žiadosti pre nasledujúci školský rok zverejňuje riaditeľ po dohode so zriaďovateľom na budove materskej školy a inom verejne dostupnom mieste spravidla od 15. februára do 15. marca. Riaditeľ zároveň informuje o podmienkach prijímania detí do MŠ.

Rodičia prihlasujú svoje ratolesti písomne, na základe žiadosti, ktorú adresujú riaditeľovi MŠ spolu s potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa od lekára. V prípade, že má ich potomok špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby, musia doložiť aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

„Rozhodnutie o odklade plnenia povinnej školskej dochádzky dieťaťa predloží zákonný zástupca riaditeľovi materskej školy spravidla do 15. apríla. Rozhodnutie o dodatočnom odklade plnenia povinnej školskej dochádzky predloží zákonný zástupca spolu so žiadosťou o prijatie dieťaťa do materskej školy aj s potvrdením o jeho zdravotnom stave od všeobecného lekára pre deti a dorast,“ uvádza ministerstvo školstva.

Dieťa po dovŕšení dvoch rokov môže byť prijaté do materskej školy len v prípade, ak sú v nej vytvorené vhodné materiálne, personálne a ďalšie potrebné podmienky.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM