Silvia Karasová Správy

V nemocnici v Šaci pribudlo nové centrum pre pacientky s rakovinou prsníka

Dnes slávnostne otvorili nové Mamárne centrum v súkromnej Nemocnici Košice-Šaca, ktoré vďaka novému prístroju poskytne kvalitnejšiu starostlivosť pacientkam s rakovinou prsníka. Nemocnica si dnes tiež pripomenula desať rokov v skupine zdravotníckych zariadení Unipharma.

Ilustračný obrázok k článku V nemocnici v Šaci pribudlo nové centrum pre pacientky s rakovinou prsníka
Zdroj: TASR

Ako sa vyjadril riaditeľ nemocnice Jurah Vančík, za ten čas sa v nemocnici preinvestovalo takmer 18 miliónov eur, ktoré padlo prioritne na jej skvalitnenie. Nemocnica sa snaží vytvárať pre pacientov harmonické prostredie, v ktorom sa môžu cítiť ako doma, potrpí si tiež na striktný zákaz fajčenia a samozrejme vysoko kvalitnú medicínu: „Ukončujeme tiež projekt s názvom pain free hospital, to znamená, že na každú procedúru, operačnú či ambulantnú, máme už pripravený proces, kedy a akú látku podať, aby pacient nepociťoval bolesť.“

Novovzniknuté mamárne centrum je obohatené o digitálny mamograf, ktorý patrí k svetovej špičke. Riaditeľ nemocnice Juraj Vančík: „Ako tretí na Slovensku sme kúpili digitálny mamograf, ktorý skutočne vykazuje neuveriteľný progres v diagnostike.“ Centrum zároveň spolupracuje s odborníkmi z viacerých odborov, pacientkam je tak zabezpečená komplexná starostlivosť. Digitálny mamograf má tri dôležité vlastnosti: „Prvou je vysoká rozlišovacia schopnosť, čiže je schopný odhaliť aj veľmi malé útvary vo včasnom štádiu, následná liečba je potom veľmi rýchla a menej zaťažujúca. Po druhé je to digitálna archivácia týchto nálezov a po tretie malá röntgenová záťaž pre pacientky, čo je tiež dôležité.“ Cena prístroja sa pohybuje v státisícoch Eur.

Nemocnica v Šaci sa snaží stále modernizovať svoje priestory. Riaditeľ Juraj Vančík prezradil plány do budúcna: „Chceli by sme v priebehu dvoch týždňov po dokončení výberu dodávateľa odklepnúť kameň na výstavbu operačných sál, centrálnej sterilizácie a nového ARO.“ Nové stavebné práce by stáli približne šesť miliónov eur a na kompletné vybavenie by nemocnica potrebovala dva až tri milióny eur.

Investície sa súkromnej Nemocnici Košice-Šaca podľa všetkého vyplácajú – svedčí o tom aj prestížne ocenenie kvality Slovak Gold Exclusive, ktoré dostala nemocnica ako jediné zdravotnícke zariadenie tohto roku už štvrtýkrát za sebou.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM