Rôzne

Obrazom z košickej zoo: Zvieratá si pochutnávali na vianočnej špecialite

Vianočnú pochúťku dostali niektoré zvieratá z košickej zoo. Kone, kamzíky či zubry si spestrili svoj jedálny lístok vianočnými stromčekmi, ktoré sa pred sviatkami nepredali. Čo poviete, vyzerá, že im chutí?

Ilustračný obrázok k článku Obrazom z košickej zoo: Zvieratá si pochutnávali na vianočnej špecialite
Zdroj: TASR

Na nepredaných vianočných stromčekoch si v tomto období pochutnávajú mnohé zvieratá v košickej Zoologickej záhrade. Nadbytočné stromčeky pochádzajú od súkromných predajcov a Mestských lesov. „Využili sme ich na obohatenie priestoru vo vtáčích voliérach a ako doplnok krmiva pre kopytníky, ako sú kone, kamzíky, zubry, tahry, či daniele,“ uviedla Eva Malešová z košickej zoo.

Ide o tzv. ohryz, ktorý zvieratá dostávajú okrem sena, granúl a zeleniny. Pomáhajú ich dobrému zdravotnému stavu a kondícii. „Pre zvieratá sú stromčeky spestrením kŕmnej dávky a majú ich veľmi radi. Ohryz podávame zvieratám v zimnom období dvakrát do týždňa,“ povedal inšpektor chovu kopytníkov v zoo Pavol Kobulnický.

Podstatná časť nadbytočných ihličnatých stromčekov zakotvila v zoo už 23. decembra večer. Už použité vianočné stromčeky sa pre kŕmenie zvierat nesmú používať, keďže môžu obsahovať zvyšky ozdôb.

Kŕmenie vianočnými stromčekmi v košickej zoo
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM