Lenka Fedorová Správy

V OBRAZOCH: Viete o ňom? Takýto pozoruhodný strom máme v Košiciach!

Tróni na svojom mieste už dlhé desaťročia a aj keď nie je na očiach úplne v centre, Košičania by o ňom mali vedieť. Hovoríme o naozaj zaujímavom strome.

Ilustračný obrázok k článku V OBRAZOCH: Viete o ňom? Takýto pozoruhodný strom máme v Košiciach!
8
Galéria
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk

Nemocničný park, nazývaný aj francúzsky park, ležiaci v areáli košickej Starej nemocnice v sebe ukrýva viacero skvostov, o ktorých sme vás pred časom informovali v našom článku.

Vďaka pokladom, ktoré ukrýva, je tak často označovaný za pľúca Košíc. Niet divu, veď medzi vzácnymi stromami môžeme okrem iných nájsť aj pýchu parku, ginko dvojlaločné alebo ak chcete ginko biloba. To bolo do parku zasadené pred viac ako 90 rokmi, v čase, keď park vznikal.

Účinky ginka sú známe už odpradávna a mnohí ho považujú za akýsi všeliek. Podľa informácií nemocnice vďaka tomu niektorí hospitalizovaní pacienti veria, že keď si pod vankúš vložia jeho list, vyzdravejú.

Práve typický tvar listov, ktoré majú vejárovitú čepeľ spojených ihlíc rozdelenú na dva laloky, je akýmsi znakom, podľa ktorého možno ginko v nemocničnom parku nájsť. Kým v letnom období je ich farba svetlozelená, na jeseň sa vyfarbujú do žlta. V zimnom období sú, žiaľ, listy opadané, v našej fotogalérii vám však prinášame aktuálne zábery tohto vzácneho a pozoruhodného stromu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Košice sa pýšia vzácnym stromom: Pozrite si pozoruhodné ginko v OBRAZOCH
8
Galéria
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM