Andrea Mesarčíková Rôzne

V okrese Košice - okolie bola vyhlásená mimoriadna situácia

V okrese Košice – okolie bola v utorok (1.6.) vo večerných hodinách vyhlásená v súvislosti s povodňami mimoriadna situácia.

Pre TASR to potvrdila Oľga Kormošová z krízového štábu Okresného úradu životného prostredia Košice – okolie.
„Na všetkých vodných tokoch okresu boli vyhlásené druhé a tretie stupne povodňovej aktivity. Vybrežili sa riečky a potoky Svinka, Čečanka v Čečejovciach, Olšava a kritický stav je na Toryse, ktorá ešte nekulminovala v Prešovskom kraji. V Sadoch nad Torysou sme začali na hrádzi ukladať vrecia,“ povedal Kormošová.
Ako dodala, zlá situácia je aj na vodnej nádrži Ružín. „Z nádrže sa vypúšťa veľa vody, upovedomili sme obce pod Ružínom, aby boli pripravené na príval väčšieho množstva vody,“ spresnila Kormošová a dodala, že bol evakuovaný detský tábor v Kysaku.
Podľa krízového štábu je situácia zlá v celom okrese. „Máme plné korytá vodných tokov a do toho sa nám dvíha spodná voda, takže sú obce, kde nemáme kam odviesť vodu. Napríklad Čaňa, Valaliky, Kechnec, Seňa, Milhosť, Geča a ďalšie,“ spresnila Kormošová.
V obci Ždaňa museli evakuovať siedmich ľudí. „Dvadsať ich odišlo k rodinným príslušníkom. Takisto v Ďurďošíku sa evakuovali obyvatelia z dvoch rodinných domov,“ uzavrela Kormošová.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM