Alexandra Kolínská Správy

V pláne je štvorprúdovka: Košická radnica vyčlenila 350 tisíc eur!

Zdá sa, že vodičom v Košiciach svitá na lepšie časy. Magistrát mesta Košice začne s usporiadaním pozemkov pre rozširovanie cesty.

Ilustračný obrázok k článku V pláne je štvorprúdovka: Košická radnica vyčlenila 350 tisíc eur!
Zdroj: TASR

Mesto Košice chce v tomto roku realizovať majetkovoprávne usporiadanie vlastníckych vzťahov v koridore plánovaného rozširovania Slaneckej cesty, ktorá by mala byť v budúcnosti štvorprúdová. Na tento účel je v rozpočte mesta na rok 2015 schválená suma 350 000 eur.

„Pre úspešnú realizáciu stavby a získanie stavebného povolenia je v najbližšom čase potrebné usporiadať pozemky s výmerou približne 50 000 metrov štvorcových. Mestu Košice sme ponúkli pomoc pri oslovovaní a rokovaní s vlastníkmi dotknutých pozemkov, ktorí sú až z 90 percent súčasnými alebo bývalými obyvateľmi Krásnej. Štvorprúdová Slanecká cesta je životne dôležitá pre ďalší dynamický rozvoj Krásnej i Jazera,“ povedal starosta mestskej časti Krásna Marek Kažimír.

Po vyriešení majetkových pomerov na pozemkoch mesto Košice pristúpi k vypracovaniu projektovej dokumentácie stavby a k vypracovaniu žiadosti o nenávratný finančný príspevok z operačného programu pre rozvoj regiónov. Až po získaní financií možno pristúpiť k samotnej realizácii rekonštrukcie Slaneckej cesty po celej jej dĺžke na štvorprúdovú cestu. Cesta sa bude podľa Kažimíra rozširovať do priestoru medzi terajšou vozovkou a teplovodom. Realizáciou tohto projektu sa podstatne vylepší prístup do juhovýchodnej časti Košíc a okolia zo smeru na Trebišov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM