Alexandra Kolínská Šport

V plaveckej štafete skoro 1500 Košičanov: Pozrite, koľko kilometrov preplávali!

Košičania opäť ukázali, že majú radi športové výzvy. Stovky ľudí, vrátane palveckých legiend sa zapojili do 24 hodinovej štafety.

Ilustračný obrázok k článku V plaveckej štafete skoro 1500 Košičanov: Pozrite, koľko kilometrov preplávali!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

V rámci Európskeho týždňa športu a fyzických aktivít – Move Week sa v Košiciach uskutočnila 24-hodinová Plavecká štafeta, ktorej hlavným organizátorom boli mesto Košice a mestská časť Košice – Staré Mesto.

Štafetu už tradične odštartoval primátor mesta Richard Raši spolu s viceprimátorom Jánom Jakubovom. Dohľad nad odplávanou dĺžkou aj disciplínou mala viceprimátorka Renáta Lenártová. Sympatické bolo, že spolu s vedením mesta prišli otvoriť štafetu v Košiciach aj legendy vodného póla a plávania, aby tak išli príkladom ostatným.

Celkový tohoročný výsledok sa zastavil na čísle 1497 účastníkov, ktorí spolu zaplávali 111 kilometrov a 325 metrov; 786 ľudí odplávalo 100-metrový úsek, 602 ich absolvovalo 50-metrový úsek a 105 mladých plavcov 25-metrový úsek. Akcia prekonala svoje maximá z rokov 2008, 2010, 2011 a 2012. Odolal len rekord z roku 2007, kedy sa do štafety zapojilo 626 občanov, a tiež rekordných 1655 účastníkov z vlaňajška.

„Som veľmi rád, že štafetu prišlo podporiť toľko Košičanov rôznych vekových kategórií, od žiakov materských škôl až po seniorov. Spoločne tak dokazujeme, že máme radi šport a zdravý životný štýl,“ zhodnotil akciu košický primátor.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM