Andrea Mesarčíková Rôzne

V pondelok sa začne celoslovenská dopravno-bezpečnostná akcia

Od pondelka 20. septembra sa na celom Slovensku začne dopravno-bezpečnostná akcia, ktorá potrvá do 3. októbra.

Jej cieľom, ktorý vyhlásil policajný prezident Jaroslav Spišiak, je pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, a tak znížiť nehodovosť a úmrtnosť na cestách.
V priebehu minulého roka počas týchto dvoch týždňov (od 21. septembra do 4. októbra 2009) zomrelo na cestách 21 ľudí. Aj počas letných mesiacov tohto roka vzrástol na Slovensku počet dopravných nehôd s následkom usmrtenia. „Naším zámerom nie je vyberanie blokových pokút, ale znížiť nehodovosť a úmrtnosť na cestách. Zvýšený počet policajtov má preventívny charakter a vodiči sú disciplinovanejší a dodržiavajú ustanovenia zákonov,“ uviedol policajný viceprezident Ľubomír Ábel.
Dopravná polícia sa zameria na všetky priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, na dodržiavanie ustanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy, požívanie alkoholu a iných návykových látok vodičmi. Policajti tiež skontrolujú technický stav vozidiel. Vodiči môžu očakávať aj zvýšený dohľad na miestach, kde sa tvoria kolóny. Účelom je zabezpečiť priepustnosť hlavných cestných ťahov.
TASR informovala hovorkyňa Policajného zboru SR Denisa Baloghová.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM