Zuzana Vajayová Rôzne

V rámci Týždňa mobility pripravilo mesto Veľkú košickú ekojazdu

Veľká košická ekojazda je názov jednej z akcií, ktoré mesto Košice pripravilo k Európskemu týždňu mobility. Pozvaní sú najmä vyznávači ekologickej dopravy – cyklisti, in-lineri, skejtisti, kolobežkári i klasickí bežci.

„Títo všetci budú bez rozdielu veku očakávaní na prezentácii v stredu 21. septembra od 16.00 h pred Magistrátom mesta Košice (MMK). Účastníci tu potom o 17.00 h odštartujú svoju pokojnú približne štvorkilometrovú jazdu, ktorej trasa povedie po Triede SNP, Alejovej ulici, otočke na križovatke Alejovej s Gemerskou a späť. Už pri prezentácii budú všetci eko – jazdci dekorovaní medailami, ktoré ku Dňu bez áut vyrobili žiaci košických škôl,“ uviedla k akcii hovorkyňa MMK Martina Viktorínová. Očíslované medaily sa budú v cieli žrebovať a ich držitelia tak môžu získať niektorú z cien, ktoré venovali organizátori.

Zmyslom podujatia je poukázať na alternatívne druhy dopravy v meste a pripomenúť, že nejde o módnu záležitosť, ale o ekologickú i ekonomickú nevyhnutnosť, od ktorej sa bude odvíjať kvalita života nás všetkých. „Rád sa tohto podujatia zúčastním, pretože bicykel je pre mňa nielen dopravným prostriedkom, ale najmä športovým nástrojom“, povedal k svojej účasti v peletóne, v ktorom sa stretne viacero košických osobností, primátor Richard Raši.

Spoluorganizátorom Veľkej košickej ekojazdy je Košický samosprávny kraj, Krajské riaditeľstvo Policajného zboru Košice, Košická záchranka, Obchodné centrum Galéria a Dom športu Capricorn. Na trase je zabezpečená policajná asistencia, zdravotná služba i servis pokazených bicyklov.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM