Alexandra Kolínská Rôzne

V roku 2014 prišlo na svet takmer 3000 bábätiek: Aha, koľké košické maminy mali dvoj, či trojnásobnú radosť!

Pôrodnica Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach dosiahla v roku 2014 zaujímavý počet pôrodov. V košickej nemocnici za minulý rok totiž prišlo na svet takmer tritisíc bábätiek. Narodilo sa množstvo dvojčiek, ale nechýbali ani trojičky.

Ilustračný obrázok k článku V roku 2014 prišlo na svet takmer 3000 bábätiek: Aha, koľké košické maminy mali dvoj, či trojnásobnú radosť!
Zdroj: TASR

Minulý rok bol v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura v Košiciach úrodný na bábätká. V počte síce tesne ale predsa len vyhrali chlapčekovia. Čo však bolo ešte prekvapujúcejšie, narodilo sa viac ako 50 párov dvojičiek.

Takmer 3000 bábätiek

„V roku 2014 sa v našej nemocnici narodilo spolu 2760 bábätiek, z ktorých 1360 bolo dievčat a 1400 chlapcov. Z tohto počtu sa 53-krát narodili dvojičky a 3-krát trojičky,“ informovala nás hovorkyňa nemocnice Ladislava Šustová.

Najobľúbenejšie mená v roku 2014

Aké boli najobľúbenejšie mená pre košické bábätká v minulom roku sa dočítate v článku Rodičia a ich zaujímavé výbery: TOP 5 najpopulárnejších mien bábätiek v Košiciach!

Nezvyčajné mená bábätiek

Košické mamičky však dávali svojim miminkám aj veľmi kreatívne mená. U dievčat išlo o veľmi nezvyčajné mená, no u chlapcov sa inšpirovali skôr zahraničnými menami. Najnezvyčajnejšie mená minuloročných bábätiek si môžete prečítať v článku Janko a Zuzka sa už u niektorých nenosia: TOP 5 najnetradič­nejších mien novorodencov v Košiciach!

Prvá Košičanka v roku 2015

Na Nový rok netrvalo dlho a v košickej pôrodnici prišlo na svet aj prvé bábätko. Viac sa dozviete v článku V Košiciach prišlo na svet prvé tohtoročné bábätko: Monika (21) sa teší z malej Sintie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM