Hokej

V šlágri kola nakoniec jasné víťazstvo Košíc: Baranom nepomohli ani čerstvé posily

Košičanom chýbal v zápase pod Urpínom Rasťo Staňa, ktorému sa narodil syn a dostal voľno. Banskobystričania nastúpili naopak posilnení s dvoma novými hráčmi, Rapáčom z Litvínova a s Kanaďanom Veilleuxom z Phoenixu. Zo zápasu však nakoniec brali všetky body oceliari, ktorí stále bojujú o prvenstvo.

Ilustračný obrázok k článku V šlágri kola nakoniec jasné víťazstvo Košíc: Baranom nepomohli ani čerstvé posily
Zdroj: TASR

Hostia boli od úvodu aktívnejší a vyšli im početné výhody. Už v 9. min mohol skóre otvoriť Sojčík, no nenadvihol puk ponad ležiaceho Kalembu. Až v 12. min išiel líder extraligy do vedenia. Spoza kruhu vystrelil Deyl a po teči Jenčíka sa puk dostal do bránky. V 16. min bolo 0:2, tentoraz v presilovke strieľal od modrej čiary Štrbák a ujal sa teč Spilara.

Vyrovnaná II. tretina

Druhú tretinu začali lepšie Bystričania. V 25. min trafil do žŕdky Macháček, následne hrali východniari presilovku, ale inkasovali. V prečíslení dvoch na jedného sa ocitli White s Hudecom a druhý menovaný kapitán „baranov“ pretlačil puk za Hyláka.

Košičania však znovu išli do dvojgólového vedenia v 33. min. Z dvoch metrov dostal puk medzi žrde Svatoš. Domácim vychádzali predovšetkým brejkové situácie. V 37. min Kadura našiel Ziga, ktorý si zblízka vychutnal Hyláka. Hostia však ukázali opäť svoju silu v presilovke. V 39. min uspel pred Kalembom z dorážky Jenčík.

Góly hostí v závere

Na začiatku tretej tretiny mohli Bystričania ešte zdramatizovať stretnutie, ak by využili štvorminútovú presilovku. Počas nej však mohli inkasovať, keď sa Bartánus preštrikoval pred Kalembu. V 50. min sa ocitol White pred Hylákom, ale ani jemu nebolo dopriate znížiť na rozdiel jedného gólu.

Košičania mali psychickú výhodu, ktorú aj patrične využili. V 53. min strelil piaty gól Bicek a šiesty zásah svojho mužstva pridal v 56. min Bartánus, ktorý prešiel cez dvoch domácich hráčov a rozhodol o jasnom víťazstve Košíc.

Hlasy trénerov:

Miroslav Chudý (asistent trénera Banskej Bystrice): „Nám ten zápas absolútne nevyšiel. Košičania boli vo všetkých činnostiach lepší ako my. Nešlo nám prakticky nič a zle sme hrali oslabenia, súper nám dal až tri góly v presilovkách. Nám sa početné výhody nevydarili, hrali sme ich zle. Víťazstvo Košíc je úplne zaslúžené. My si zápas musíme rozobrať, nerobíme z toho žiadnu tragédiu, aj to zlé je na niečo dobré. Musíme zabudovať nových hráčov do mužstva a zodpovedne sa pripraviť na play-off.“

Anton Tomko (tréner Košíc): „Veľmi zodpovedne sme sa pripravili na tento zápas. Vedeli sme o sile Banskej Bystrice. Hrali sme veľmi disciplinovanie, zodpovedne až na faul, za ktorý sme boli štyri minúty oslabení. Banskej Bystrici sme vrátili požičané, keď si so Steel arény naposledy odniesla tri body. Stále hráme o prvé miesto po základnej časti. V hre je dvanásť bodov. Musíme hrať naplno.“

HC‘05 Banská Bystrica – HC Košice 2:6 (0:2, 2:2, 0:2)

Góly: 26. M. Hudec (White), 37. Zigo (Kadura, Lamper) – 12. R. Jenčík (Deyl, Štrbák), 16. Spilar (Štrbák, Deyl), 33. Svatoš (Sojčík, Češík), 39. R. Jenčík (Spilar, P. Bartoš), 53. Bicek (Češík), 56. M. Bartánus (Cebák) Vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 0:3, oslabenia: 1:0, rozhodovali: J. Konc – Šefčík, Sčensný, 1795 divákov

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM