Hokej

V Steel aréne potrápil Trenčín vicemajstra: Rozhodli úvody prvých dvoch tretín

V Košiciach sa hral dynamický a bojovný zápas medzi domácimi oceliarmi a Trenčínom. O jeho výsledku rozhodli úvody prvých dvoch tretín, keď sa podarilo domácim dvakrát skórovať. Trenčín zdramatizoval stretnutie v poslednej časti hry, no vyrovnať už nedokázal.

Ilustračný obrázok k článku V Steel aréne potrápil Trenčín vicemajstra: Rozhodli úvody prvých dvoch tretín
Zdroj: TASR

V košickej Steel aréne začali aktívnejšie domáci hráči a po minúte a 27 sekundách otvoril skóre duelu Bicek, ktorý si spoza bránky nakorčuľoval pred Lašáka a nedal mu šancu – 1:0. V 4. minúte nebezpečne vypálil od modrej čiary obranca Kolba, trenčiansky gólman si dal pozor. O minútu neskôr sa dostal na opačnej strane k zakončeniu Mikula, z dobrej pozície však nezužitkoval početnú výhodu hostí. Tí zo zabezpečenej obrany podnikali rýchle kontry, no domáci hráči dobre korčuľovali. Lašák podržal svoj tím v 13. a 14. minúte po tvrdých zakončeniach Štrbáka i Cebáka. V závere úvodnej dvadsaťminútovky preveril ešte pozornosť domáceho brankára Kútny, puk z jeho hokeji skončil iba Hylákovom pravom betóne.

Už po 39 sekundách druhej tretiny skóroval po druhý raz v stretnutí Bicek, ktorý vyťažil z dôrazu Marcinka a následnej prihrávky Sojčíka – 2:0. V 25. minúte sa ocitol zoči-voči Hylákovi hosťujúci Nemček, stav sa nezmenil. O tri minúty neskôr si Trenčania počas presilovej hry vypracovali tri príležitosti, Hylák zlikvidoval dve zakončenia Komíneka zblízka i tvrdú strelu Lintnera od modrej čiary. V 36. minúte našiel Bartoš peknou prihrávkou Slováka, ten ale Lašáka neprekonal. Hostia preverili reflexy i pozornosť košického brankára znova v početnej výhode. Hylák predviedol dva pekné zákroky, pri zakončení Komíneka v 37. minúte a o minútu neskôr predovšetkým pri teči Kútneho po strele Lintnera. V 40. minúte mohol ešte znížiť v dobrej pozícii Petrovický.

Ten istý hráč potešil hosťujúcu lavičku, keď v oslabení obkorčuľoval košickú bránku a lišiacky od korčule Biceka znížil na 1:2 z pohľadu Trenčanov. V 45. minúte sa dostal v oslabení do úniku Sojčík, Lašák mu nedovolil skórovať. V ďalšom priebehu sa hra prelievala z jednej strany na druhú a obidve mužstvá sa snažili skórovať. Dobre sa napádali v strednom pásme a zvádzali i korčuliarske súboje. V 56. minúte sa dostal do úniku Jenčík, nenamieril však presne. V závere hostia odvolali brankára, stav sa však nezmenil.

Hlasy trénerov:

Anton Tomko, tréner HC Košice: „Myslím si, si že v Steel aréne sa hral rýchly dynamický bojovný a tvrdý zápas. Musím vyzdvihnúť výkon Trenčína, ktorý hral dobre. Išli sme do vedenia 2:0, no musím povedať, že sme ustáli šesť oslabení. Trenčania hrali veľmi dobre presilovky a boli veľmi nebezpeční. Naopak my sme dostali gól v našej presilovke hneď na začiatku záverečnej tretiny. Záver stretnutia sme zvládli a hru mali pod kontrolou. V zápase nás podržal aj brankár Hylák, poďakovanie však patrí všetkým hráčom.“

Róbert Kaláber, tréner Dukly Trenčín: „V Košiciach sme odohrali dobré vyrovnané stretnutie. Hrali sme zodpovedne a dodržiavali stanovený obranný herný systém. Mrzí ma, že sme nezachytili úvody prvých dvoch tretín, keď sme inkasovali. Paradoxne v tretej tretine v oslabení sme dali gól a snažili sme sa minimálne vyrovnať. Dostali sme sa do viacerých gólových šancí, ale bohužiaľ to je naša slabina. S jedným gólom v Košiciach nemôžeme pomýšľať na víťazstvo.“

HC Košice – Dukla Trenčín 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Góly: 2., 21. Bicek – 41. Petrovický. Rozhodcovia: J. Konc – Bednár, Gavalier, vylúčení 7:6, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, striedanie: 41. Bagin (Trenčín) zapojil sa do hry, 4354 divákov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM