František Varga Rôzne

V súvislosti s mýtom budú úpravy v košickej MHD

Zmeny sa týkajú autobusových liniek 10, 11 a 54, ktoré sa po novom budú vyhýbať spoplatneným úsekom ciest. Ak by sa zmeny neurobili, Dopravnému podniku mesta Košice by mohlo vzrásť náklady až o 170 000 eur.

Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) urobil viacero zmien v premávke košickej mestskej hromadnej dopravy (MHD). Dôvodom je zavedenie mýta od januára. Zmeny sa týkajú autobusových liniek 10, 11 a 54 a začnú platiť od 1. januára. Cieľom zmien je vyhnúť sa spoplatneným úsekom ciest a eliminovať tak zvýšené náklady na mestskú hromadnú dopravu. Ak by ich dopravný podnik neurobil, náklady by mohli vzrásť až o 170 000 eur.

Ako informovala marketingová konzultantka košického dopravného podniku Monika Murová, na autobusovej linke č. 10 sa mení trasa linky v úseku medzi zastávkami Luník VIII a OC Optima. Spoje premávajúce otočia v zastávke Luník VIII a pokračujú k OC Optima po novej trase: Jedlíkova ul. – Popradská ul. – Moldavská cesta – OC Optima a späť bez zastavovania v zastávkach na tejto trase. Odchody z konečných zastávok sa nemenia.

Na autobusovej linke č. 11 sa mení trasa linky v úseku medzi zastávkami SOŠ automobilová a Luník IX – sídlisko. Linka v uvedenom úseku bude premávať po novej trase: Moldavská cesta – Popradská ul. – Jedlíkova ul. – Myslavská cesta – Luník IX a späť. Zároveň dochádza k zmene stanovišťa zastávky Moldavská – obchodné centrá, v smere na Luník IX, ktorá sa premiestňuje na Popradskú ul. Zastávky Stodolova a Luník VIII linka vynecháva v oboch smeroch. Odchody z konečných zastávok sa nemenia.

Na autobusovej linke č. 54 sa mení trasa linky v úseku medzi zastávkami Železníky a KVP – kláštor. Linka v uvedenom úseku premáva po tejto novej trase: Alejová ul. – Trieda SNP – Bardejovská ul. – Jedlíkova ul. – Trieda KVP – Ulica Jána Pavla II. V obidvoch smeroch bude po novom stáť linka 54 aj na zastávkach: Gymnázium Alejová, Spoločenský pavilón, "DPMK – Bardejovská, Stodolova, Luník VIII a Kremnická. Mimo týchto zastávok zastavuje linka aj na všetkých pôvodných zastávkach. Menia sa však časy odchodov z konečných zastávok. Bližšie informácie nájdu záujemcovia na internetovej stránke www.dpmk.sk.

ZDROJ: WEBNOVINY

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM