Alexandra Kolínská Správy

Vandali v košickej MHD: Na autobus sa dokonca strieľalo!

Dopravný podnik mesta Košice sa denne stretáva s prípadmi poškodzovania a vandalizmu dopravných prostriedkov. Sú prípady, kedy vodiči MHD prežívajú na cestách okamihy hrôzy a strachu. Príčinou nie je nik iný než vandali.

Ilustračný obrázok k článku Vandali v košickej MHD: Na autobus sa dokonca strieľalo!
Zdroj: TASR

S vandalizmom sa Dopravný podnik stretáva denne a to vo forme poškodzovania interiérov v podobe grafitov, porezaných sedadiel a vnútorného čalúnenia, zlomených umakartov, porýpaných skiel a podobne. „Exteriéry vozidiel ničia vandali hlavne hádzaním kameňov do skiel, pričom tu vzniká vážne nebezpečenstvo poranenia cestujúcich vo vozidlách,“ povedala hovorkyňa Dopravného podniku Michaela Karaffová.

„Najzávažnejším aktom vandalizmu bola streľba zo zbrane na okoloidúci autobus. Nikto nebol zranený. Prípad vyšetrovala polícia. Vinníka však nenašli. Chybu vidíme v slabej legislatíve a postihoch vandalizmu všeobecne,“ spomenula si na najzávažnejší prípad MHD Karaffová.

Počas tohto roka Dopravný podnik registruje 14 prípadov vandalizmu, z toho bolo 7 prípadov poškodenia čalúnenia sedadiel.

V MHD však môžete zažiť aj zábavné chvíle, ako Košičan Maroš Vagaský. Jeho príbech si prečítajte TU.

Foto: ilustračné

Prípady vandalizmu v košickej MHD
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM