Zuzana Vajayová Krimi

Väzňa na úteku už zaistili príslušníci Väzenskej a justičnej stráže

Odsúdeného René Hoľana, ktorý v utorok (5.7.) ušiel z chirurgického oddelenie Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach našli a zaistili príslušníci Zboru justičnej a väzenskej stráže ešte pred polnocou.

Mladíka našli aj vďaka spolupráci s občanmi v okolí Košíc. TASR informoval Peter Bubla z tlačového a informačného odboru Ministerstva spravodlivosti.

„V ústave s minimálnym stupňom stráženia si odsúdený pred hospitalizáciou odpykával 16 mesačný trest za prečin porušovania domovej slobody. Príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže, ktorí ho počas jeho hospitalizácie strážili boli postavení riaditeľom ústavu mimo službu. Generálny riaditeľ obratom vyslal na do Košíc kontrolnú skupinu, ktorá celú záležitosť dôkladne prešetruje,“ doplnil Bubla.

Pacient bol od štvrtka 30. júna hospitalizovaný na II. chirurgickej klinike Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice kvôli problémom s dýchaním. „Ležal na šiestom poschodí lôžkového monobloku na Rastislavovej ulici, kde ho strážili dvaja členovia justičnej stráže. V pondelok večer využil ich nepozornosť a opustil oddelenie. Za jeho útek nenesie vinu nemocnica,“ uviedla k prípadu hovorkyňa nemocnice Jaroslava Oravcová.

Dodala, že úlohou zdravotníckeho personálu nie je v takýchto prípadoch strážiť pacienta, ale poskytnúť mu potrebnú zdravotnú starostlivosť. Stráženie mali na starosti príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM