Michal Lendel Krimi

Vážna udalosť s predohrou na zastávke MHD: Mladý Košičan (21) chcel skočiť z 12. poschodia

Mladík na vozíčku najskôr vzbudil pozornosť na zastávke MHD v Košiciach. Potom však podľa polície vošiel do vchodu najbližšej bytovky a vyviezol sa na 12. poschodie, kde si sadol na parapet otvoreného okna. A začala sa poriadna dráma.

Ilustračný obrázok k článku Vážna udalosť s predohrou na zastávke MHD: Mladý Košičan (21) chcel skočiť z 12. poschodia
Zdroj: Dnes24.sk

V stredu popoludní boli vyslané hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky na zastávku MHD na križovatke ulíc Kuzmányho a Poštová v Košiciach, kde mal podľa polície muž sediaci na vozíčku hádzať kamienky do zastávky a bol agresívny.

„Po príchode policajných hliadok na miesto svedkovia uviedli, že keď ho ľudia upozorňovali, aby s tým prestal a že zavolajú políciu, muž sa s vozíčkom pohol k najbližšej bytovke, vošiel dnu a výťahom sa vyviezol hore,“ povedala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Policajti sa rozdelili, pričom jedna skupina išla po schodoch a druhá výťahom.

Muža našli sedieť na parapete otvoreného okna na dvanástom poschodí obytného bloku. Policajtom vykrikoval, že chce skončiť so životom. „Tiež im prízvukoval, aby sa nepribližovali, pretože už raz skočil z najvyššieho poschodia jedného z košických obchodných centier a urobí to aj teraz. Stále sa viac nahýnal z okna, pričom bezprostredne ohrozoval svoj život a zdravie,“ uviedla hovorkyňa.

Policajti sa s mužom snažili komunikovať a odpútať jeho pozornosť. Za neustálej konverzácie sa k nemu približovali a snažili sa ho presvedčiť, aby upustil od svojho konania. Policajtom sa podarilo muža prehovoriť, pričom im dovolil, aby mu pomohli zliezť z parapety okna a tým odvrátili hroziace nebezpečenstvo. „Následne prišli na miesto privolaní pracovníci RZP, ktorí 21-ročného Košičana previezli za asistencie polície do košickej nemocnice,“ dodala Mésarová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM