Webnoviny - Rôzne

Vedci z Košíc uspeli pred medzinárodnou porotou

O desaťtisíc eur si prilepšili víťazi súťaže vedeckých prác Economicus za článok o integrácii akciových trhov. O víťazoch z Košíc rozhodla medzinárodná odborná porota.

Economicus je súťaž vedeckých prác z oblasti ekonómie a financií publikovaných v renomovaných zahraničných odborných časopisoch. Projekt Nadácie VÚB vznikol na podporu rozvoja ekonomickej vedy a výskumu na Slovensku a na zvýšenie publikačnej činnosti mladých ekonómov do 40 rokov. „Roky chodím prednášať študentom a prekvapuje ma, že málo diskutujú, neraz z nich cítim pasivitu. Často prijímajú to, čo im učiteľ vraví, bez pochybností a polemiky. Mnohí naši študenti a mladí odborníci v oblasti ekonómie a finančníctva sú talentovaní," povedala členka správnej rady Nadácie VÚB Elena Kohútiková.

Autori vedeckého článku Eduard Baumöhl a Tomáš Výrost pôsobia na Ekonomickej univerzite v Košiciach. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa VÚB banky Alena Walterová, ich práca „Integrácia akciových trhov: testovanie Grangerovej kauzality s prihliadnutím na efekt nesynchrónneho obchodovania“ vyšla v časopise Finance a úvěr, Czech Journal of Economics and Finance.

Nadácia VÚB popri oceňovaní víťazov zároveň vyhlásila druhý ročník súťaže Economicus. Mladí vedci môžu prihlásiť články publikované v anglickom jazyku v karentovaných zahraničných ekonomických časopisoch v roku 2011. Prihlášky je možné posielať do januára budúceho roka.

Zdroj: WEBNOVINY

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM