Webnoviny - Rôzne

Vedenie Košíc riešilo bezpečnosť, údržbu ciest a Silvestra

Nové vedenie mesta Košice na čele s primátorom Richardom Rašim, viceprimátormi Renátou Lenártovou a Ladislavom Lazárom a riaditeľom košického magistrátu Ladislavom Lazúrom malo včera pracovnú poradu.

Vedenie prerokovalo opatrenia na zaistenie bezpečnosti obyvateľov a návštevníkov mesta počas vianočných sviatkov a osláv privítania Nového roka 2011 v Košiciach. Zaoberali sa aj zabezpečením zimnej údržby ciest a miestnych komunikácií. Rokovali aj o organizácii programu košického Silvestra 2010 a vítania Nového roka, ktoré sa tradične koná na Hlavnej ulici pri Immaculate a spolu s nimi, ako aj zabezpečením čistoty mesta a odvozu odpadu s dôrazom na návštevnícky najatakovanejšie časti mesta.

Primátor Košíc Richard Raši sa včera zúčastnil aj na tradičnom vianočnom posedení, ktoré organizuje pre ľudí bez domova Košická arcidiecézna charita. V Charitatívnom dome sv. Alžbety na Bosákovej ulici nebol primátor po prvýkrát. Navštívil ho už aj v minulosti počas svojho pôsobenia na pozícii námestníka riaditeľa Fakultnej nemocnice. Vo svojom krátkom príhovore k obyvateľom domu, ktorých sa na vianočnom posedení zúčastnilo takmer 50, zdôraznil dôležitosť a váhu ľudskosti po celý rok, ale najmä v predvianočnom období. „Schopnosť zastaviť sa a stretnúť s inými ľuďmi je v dnešnom rýchlom a hektickom svete zmyslom života,“ povedal okrem iného Raši. Vyjadril tiež nádej, že v ľuďoch stále pretrvávajú tradičné hodnoty ľudskosti, solidarity a ochoty pomôcť. Z pozície primátora prisľúbil spoluobčanom bez domova ústretovosť zo strany mesta, ktoré im bude asistovať v hľadaní „cesty, ako sa vrátiť do bežného života“.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM