Kultúra

Veľká noc v Košiciach? Nudiť sa určite nebudete...

Veľkonočné sviatky patria medzi najobľúbenejšie obdobia, kedy do Košíc okrem jari zavíta aj zvýšený počet návštevníkov. Bohatý program počas nich pripravila pre turistov a návštevníkov nášho mesta i organizácia Košice – Turizmus.

Ilustračný obrázok k článku Veľká noc v Košiciach? Nudiť sa určite nebudete...
Zdroj: TASR

Ako informoval Dominik Plávka z organizácie, Veľký piatok odštartuje koncert s netypickým hudobným obsadením – svetoznámy bubeník Martina Valihora a raper Vec v úlohe DJ-a spoja sily, aby ukázali svoje schopnosti v hudobnej improvizácii. Koncert doplní aj duo Modré hory, ktoré prinesie osvieženie do rapovej produkcie. Duel bicie verzus gramofóny sa uskutoční večer v priestoroch Kasární/Kultur­parku.

„Piatok je zároveň ideálnym dňom na prechádzku po meste, kde sa s prichádzajúcou jarou prebúdza aj čulý mestský ruch. Nespočetné množstvo terás a kaviarenských posedení poskytuje možnosť príjemne stráveného poobedia priamo v centre mesta. Nechýbajú ani pravidelne organizované prehliadky mesta, ktoré záujemcov oboznámia s jeho bohatou históriou, s najkrajšími pamiatkami alebo s odkazom početnej židovskej komunity žijúcej vo východnej metropole Slovenska,“ doplnil Plávka.

Pre záujemcov o aktívny životný štýl sa počas veľkonočnej nedele pobeží prvý ročník Behu po košickej ZOO, ktorá je aj počas sviatkov otvorená od 9.00 h do 19.00 h. „Nenáročná trať o celkovej dĺžke 3,5 kilometra je určená tak rekreačným bežcom, ako aj pre rodiny s deťmi. Absolvovaním tohto behu so štartom o 10:00 hodine získajú všetci bežci zľavu na vstupnom do areálu ZOO,“ dodal. Súčasťou pripraveného programu je počas sviatočnej nedele aj množstvo zábavných sprievodných podujatí pre deti. Rodiny, ktoré chcú zažiť neobyčajný zážitok z poznávania dávno vyhynutých živočíchov, môžu navštíviť priľahlý DinoPark.

Pre záujemcov, ktorí majú radi dobrodružstvo, je ideálnym víkendovým tipom návšteva vyhliadkovej veže a Košického hradu. „Počas pekných jarných dní sa výhľad na panorámu košického okolia z 21,5– metrovej výšky postará o nezabudnuteľný zážitok. Zrúcaniny Košického hradu zahalené do rúška tajomstva vyvolajú v mysliach návštevníkov otázky, na ktoré nevedia zaručene odpovedať ani samotní archeológovia,“ doplnil Plávka pozvánku organizácie Košice – Turizmus.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM