Lenka Fedorová Správy

Veľká noc v Košiciach: Trhy, hudobný program i netradičná kraslica!

Veľkonočné sviatky sa už nezadržateľne blížia. Nalaďte sa na ne už teraz, na Hlavnej ulici sa chystá zaujímavý program.

Ilustračný obrázok k článku Veľká noc v Košiciach: Trhy, hudobný program i netradičná kraslica!
Zdroj: TASR

Jar vystriedala studenú zimu a s ňou sa k nám už nezadržateľne blížia obľúbené veľkonočné sviatky. Metropola východu pripravuje rodinné podujatie, vďaka ktorému si budú môcť Košičania čakanie na príchod Veľkej noci spríjemniť.

V stredu, 28. marca od 14:00 hod. sa pri Urbanovej veži na Hlavnej ulici uskutoční Rodinné popoludnie Veselá Veľká Noc. Ako informuje mesto na svojom webe, popoludnie prinesie tvorivú dielňu, v ktorej bude dominovať zhotovovanie korbáčov na šibačku, atmosféru dotvorí aj trh tradičných tovarov domácich remeselníkov.

Na Hlavnej ulici nebudú ani tento rok chýbať tanečné a spevácke vystúpenia folklóristov. V tradičnom programe pribudne aj jedna novinka.

,,Po predchádzajúcich 3D maľbe s jarným motívom a veľkonočnom koši s nadrozmernými kraslicami to bude tentoraz premiérová 2D veľkonočná kraslica vysoká takmer 2 metre. Naše mesto ešte takúto veľkú kraslicu nemalo a tak sa aj s týmto segmentom zaradíme medzi populárne európske mestá," uviedli organizátori.

Program

  • 10:00 Otvorenie Trhu tradičných remeselných výrobkov
  • 14:00 Štart písania Veľkonočných veršov a želaní na 2D vajce
  • 15:00 Otvorenie, pozdravy vedenia mesta
  • 15:10 Programové vystúpenie – Ľudová hudba Abovčane, Detský folklórny súbor Hanička, Veľkonočné ľudové tradície plné tanca a spevu, Tvorivá dielňa – výroba perníkových vajíčok

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM