Alexandra Kolínská Krimi

Veľká policajná kontrola, 17 vodičov nafúkalo nad 1 promile: Najviac porušení v našom okrese

Víkendová kontrola zamestnala mužov zákona z celého kraja. Podľa slov polície ubytovali v celách až sedemnásť vodičov, najviac z nich však načapali práve v našom okrese!

Ilustračný obrázok k článku Veľká policajná kontrola, 17 vodičov nafúkalo nad 1 promile: Najviac porušení v našom okrese
Zdroj: TASR

Policajti v Košickom kraji počas zvýšeného výkonu služby z dôvodu nepriaznivej situácie v dopravnej nehodovosti cez uplynulý víkend zaznamenali zvýšený počet vodičov jazdiacich pod vplyvom alkoholu nad jedno promile. „Celkovo počas kontrol zistili požitie alkoholu u 17-tich vodičov motorových vozidiel, u ktorých bola nameraná hodnota od 1,23 do 2,65 promile,“ uviedol krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

„Medzi zadržanými vodičmi bola jedna žena, traja vodiči sa odmietli podrobiť dychovej skúške na alkohol ako aj odberu biologického materiálu na zistenie požitia alkoholu. Najviac ich policajti zadržali v okrese Košice a to až sedem vodičov,“ povedal.

Ako nás ďalej informoval, v okresoch Košice-okolie a Michalovce po troch vodičoch a v okresoch Rožňava a Spišská Nová Ves po dvoch vodičoch, v okrese Trebišov počas uplynulého víkendu nezaznamenali žiadny takýto prípad. „Všetci vodiči po zadržaní boli umiestnení do cely policajného zaistenia a obvinení zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo im v prípade dokázania viny pred súdom hrozí až ročné väzenie,“ doplnil Szabó.

„Polícia opätovne apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nie len z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie,“ dodal na záver.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM